De asemenea persoanele care se stiu sensibile, care au probleme digestive sau boli cronice, diabet ori boli cardiovasculare ar trebui sa aleaga retetele dietetice pentru masa de Pasti.
Va propunem cateva retete si idei pentru antreuri, supe si chiar desert, astfel incat sa va bucurati de un meniu pe cat de bogat si variat, pe atat de sanatos.
Retete de Pasti – dietetice Retete de Pasti: idei pentru antreuriVa propunem platouri cu lactate slabe, masline, ardei rosu, rosii, iar in locul oualelor, tocmai pentru a evita excesele, va recomandam aspicul de curcan in forma de ou.
Aspicul in forma de ou reprezinta un preparat spectaculos, care va impresiona intreaga familie si care este deosebit de gustos.
Ingrediente necesare:
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
-
Alexandra Chivu
Ghid pentru viitoarele mame: ce analize trebuie să faci înainte de...
Mod de preparare:
Se pun pulpele la fiert in apa cat sa le acopere, la foc foarte mic pentru a nu iesi aspicul tulbure. Se spumeaza din cand in cand.
Spumati intre timp carnea, pana cand nu se mai formeaza spuma. Adaugati sare si cateva boabe de piper. Cand carnea este aproape fiarta, adaugati legumele si mai fierbeti la foc mic. Este indicat sa fierbeti carnea pana ce se desprinde cu susrinta de pe os.
Cand este gata, luati de pe foc, lasati putin la racit pana ce compozitia devine calduta. Strecurati bine supa si calculati o cantitate de aproximativ doua linguri de supa pentru fiecare ou pregatit. Separati aceasta cantitate si adaugati gelatina (cititi intai pe plic modul de folosire, pentru ca difera de la un producator la altul), dar si usturoiul pisat pe care il puneti in sita si scufundati sita in apa calduta cu gelatina (usturoiul este optional). Amestecati bine in supa calduta pana ce gelatina s-a topit. Apoi taiati cuburi o ceasca de carne, una de morcovi cubulete si una de telina cubulete. Desfaceti si scurgeti conserva de porumb. Luati cate doua frunze de patrunje, pe prima o plasati pe „fundul” oului si pe ultima dupa ce ati umplut oul. Adaugati carnea taiata cuburi, morcovul, telina, porumbul. Nu puneti in exces compozitie, trebuie sa va ramana loc pentru doua linguri de supa, caci altfel aspicul nu se leaga.
Se pun ouale la frigider pentru cel putin 24 de ore. Cand sunt bine intarite, se sparge usor coaja si se indeparteaza, apoi se orneaza platoruile cu verdeata. Citeste continuarea in pagina 2 >>
Photo: Shutterstock - Hanzi-mor
Spune-ti parerea!