In viata unei femei exista mai multe perioade in care se produc schimbari profunde in functionarea organismului. Aceste schimbari au loc ca urmare a procesului de adaptare a organismului la diferite stari fiziologice prin care trece o femeie, precum nasterea, alaptatul, ciclul menstrual sau menopauza. In aceste conditii, cerintele nutritionale ale organismului se schimba si ele si trebuie tinut cont de aceste necesitati pentru a mentine corpul intr-o buna stare de sanatate si functionare. Specialistii australieni, in urma unui amplu studiu, au stabilit ca exista numeroase legaturi intre modul de hranire si aceste stari caracteristice femeilor.
Cresterea aportului de fier este indicata in acasta perioada, prin consumul cat mai multor portii de alimente ce contin fier: carne rosie, peste, oua, nuci, produse cerealiere fortifiate. Pe langa cele doua elemente minerale deosebit de importante, se recomanda si alte masuri dietetice precum, hidratarea corecta, consumul de fibre vegetale, reducerea consumului de grasimi, consumul moderat de sare si zahar si evitarea alcoolului, condimentelor si cafeinei.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Vedetele s-au bucurat de noile meniuri FITFOODWAY
- Sezamo redefinește experiența cumpărăturilor alimentare online și scurtează timpul de livrare
- A sosit momentul decisiv pentru Andra! Artista a decis să trebuie să slăbească: Aici nu trebuie să te complaci...