Setari Cookie-uri

Necesitatile alimentare specifice femeilor

In viata unei femei exista mai multe perioade in care se produc schimbari profunde in functionarea organismului. Aceste schimbari au loc ca urmare a procesului de adaptare a organismului la diferite stari fiziologice prin care trece o femeie, precum nasterea, alaptatul, ciclul menstrual sau menopauza. In aceste conditii, cerintele nutritionale ale organismului se schimba si ele si trebuie tinut cont de aceste necesitati pentru a mentine corpul intr-o buna stare de sanatate si functionare. Specialistii australieni, in urma unui amplu studiu, au stabilit ca exista numeroase legaturi intre modul de hranire si aceste stari caracteristice femeilor.

Osteoporoza este cea mai frecventa si mai evidenta afectiune intalnita la femeile intrate la menopauza. Este cauzata de scaderea nivelului de estrogeni. Pentru profilaxia osteoporozei prin dieta, se recomanda un aport de calciu ridicat, prin consumarea a cel putin 2 – 4 tipuri de lactate sau alimente cu continut ridicat de calciu. Acest element se gaseste din abundenta in produsele lactate, peste oceanic, broccoli si alte legume.

Cresterea aportului de fier este indicata in acasta perioada, prin consumul cat mai multor portii de alimente ce contin fier: carne rosie, peste, oua, nuci, produse cerealiere fortifiate. Pe langa cele doua elemente minerale deosebit de importante, se recomanda si alte masuri dietetice precum, hidratarea corecta, consumul de fibre vegetale, reducerea consumului de grasimi, consumul moderat de sare si zahar si evitarea alcoolului, condimentelor si cafeinei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.