Setari Cookie-uri

Disfunctiile sexuale feminine

Atat femeile cat si barbatii pot suferi intr-o maniera mai usoara sau mai grava de tulburari sexuale. La femei, aceste dusfunctii sexuale se pot manifesta de la lipsa dorintei sexuale, absenta excitarii sexuale sau imposibilitatea de a obtine un orgasm.

Atat femeile cat si barbatii pot suferi intr-o maniera mai usoara sau mai grava de tulburari sexuale. La femei, aceste dusfunctii sexuale se pot manifesta de la lipsa dorintei sexuale, absenta excitarii sexuale pana la imposibilitatea de a obtine un orgasm.

Una dintre cele mai frecvente tulburari sexuale feminine este reprezentata de imposibilitatea de a avea orgasm. Aceasta disfunctie apare fie de la inceputul vietii sexuale, fie dupa o viata sexuala buna cand, din motive foarte diverse, femeia nu mai poate ajunge la orgasm.

Aceste disfuntii sexuale se repercuteaza asupra ambilor parteneri intr-un cuplu. Este foarte dificil sa stabilim cand este vorba despre o disfuncite sexuala, despre o patologie genitala sau pur si simplu de o perioada in care viata sexuala variaza, fara insa a fi vorba despre o disfunctie neaparat.

Actul sexual in cupluri este foarte diferit, frecventa de asemenea, fiind normala intretinerea actelor sexuale zilnice sau doar de doua ori pe saptamana spre exemplu. Sunt cupluri mai active si altele mai putin active. Important este insa ca ambii parteneri sa aiba un ritm sexual asemanator, altfel unul dintre cei doi se va simti afectat. Cuplurile trec prin suisuri si coborasuri, prin situatii stresante cand trebuie sa se sustina reciproc, prin perioade obositoare etc. Astfel unul din parteneri isi poate epuiza in unele perioade energia pe alte activitati, pe cand celalalt nu. Apar dezechilibre in privinta sexualitatii, insa aceste dezechilibre sunt reversibile, viata sexuala a celor doi putand reveni la normal dupa trcerea acelei perioade.

Disfunctiile sexuale feminine apar mai frecvent pe fondul unor tulburari fiziologice decat psihologice. Cel mai frecvent sunt implicate multiplele recidive ale candidozelor vaginale sau a unor vaginite de alta natura. Diversele infectii vaginale, travaliile laborioase sau unele malformatii congenitale, unele patologii ovariene sau uterine etc. stau in majoritatea cazurilor la baza aparitiei disfunctiilor sexuale feminine. Astfel, actul sexual poate fi resimtit mai putin, poate fi dureros, poate provoca o jena, fie vaginul nu se lubrefiaza suficient, toate acestea ducand la imposibilitatea femeii de a ajunge la orgasm. Disfunctiile ei sexuale il afecteaza si pe el, astfel ca problema se generalizeaza in cuplu. Din pacate tulburarile sexuale au despartit multi indragostiti ( apar idei de genul: nu ma simt dorit, nu ma simt admirat, poate ma inseala, nu mai am incredere, poate voi fi mai fericit cu partenera intalnita ieri in grupul de prieteni, poate nu ma mai iubeste, nu o mai satisfac etc.).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.