Setari Cookie-uri

Disfunctiile sexuale feminine

Atat femeile cat si barbatii pot suferi intr-o maniera mai usoara sau mai grava de tulburari sexuale. La femei, aceste dusfunctii sexuale se pot manifesta de la lipsa dorintei sexuale, absenta excitarii sexuale sau imposibilitatea de a obtine un orgasm.

- Dereglarile hormonale, starile de depresie, oboseala excesiva, stres intens sau diverse boli pot sta la baza acestor disfunctii.

Ce este de facut?

In astfel de situatii incercati fie sa discutati aceste probleme cu un terapeut, fie sa incercati sa acordati mai multa atentie momentelor frumoase din cuplu lipsite de sexualitate, momentele romantice, de bucurie, calatoriile etc.

Incapacitatea de a obtine orgasm


Incapacitatea de a obtine orgasm a femeilor sau frigiditatea este o problema mult discutata. Se pare ca unele femei, pentru a ajunge la orgasm, au nevoie de stimulari suplimentare, cel mai frecvent la nivelul himenului, actul sexual in sine fiind insuficient. Pentru ca acest aspect este de multe ori omis, un numar mai mare de femei sunt considerate a suferi de aceasta disfunctie sexuala. Se stie ca zonele erogene la femeie sunt mult mai multe, aproape intreaga suprafata a pielii poate fi considerata zona erogena. Estimarile statistice arata ca 12% dintre femei sunt anorgasmice. Acest procent este foarte posibil sa nu fie real, mai ales ca obtinerea orgasmului la femeie este influentata de multi factori, cum ar fi tulburarile hormonale, lubrefierea insificienta a vaginului sau clitorisului, disfunctiile sexuale ale partenerului, ca ejacularea precoce, precum si factorii psihilogici, alimentatia, odihna, stresul etc. Chiar si insasi preocuparea excesiva pentru obtinerea orgasmului (reviste, filme etc) poate accentua frigiditatea.

Ce este de facut?

Exista terapii sexuale in aceasta privinta, insa cel mai important este ca femeia sa se concentreze pe placerea pe care o resimte in timpul actului sexual. Trebuie sa renunte la prejudecatile negative despre sex (teama, ideea ca nu va simti placere, gandurile implementate de familie sau religie:este urat, pacat sau rusinos sa te gandesti la sex) si sa inteleaga ca acest lucru este absolut normal intr-un cuplu, ca este un act si o dovada a dragostei. De asemenea preludiul trebuie lungit, abordate mai des discutiile despre sex etc. Colaborarea sexuala a partenerului este obligatorie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.