Setari Cookie-uri

Disfunctiile sexuale feminine

Atat femeile cat si barbatii pot suferi intr-o maniera mai usoara sau mai grava de tulburari sexuale. La femei, aceste dusfunctii sexuale se pot manifesta de la lipsa dorintei sexuale, absenta excitarii sexuale sau imposibilitatea de a obtine un orgasm.

Administrarea anumitor medicamente pot duce la tulburari sexuale, menopauza de asemenea este o cauza majora in aparitia acestor tulburari. Femeia la menopauza este de asemenea puternic afectata psihologic, simte ca isi pierde feminitatea, simte mai grea pe umeri povara anilor, isi pierde increderea de sine si apar frecvent ganduri ca sotul nu se mai simte atras de ea etc. Toate aceste manifestari psihologice accentueaza si mai mult disfunctiile sexuale.

De asemenea o serie de afectiuni sistemice cum ar fi: bolile cardio-vasculare, diabetul, bolile hepatice, nervoase etc. au ca manifestari secundare aparitia disfunctiilor sexuale.

Din pacate multe femei evita sa discute cu partenerii de cuplu problemele prin care trec. Sunt barbati care inteleg de la sine aceste tulburari prin care femeia trece si o sustin, insa cei mai multi nu inteleg si ar trebui ca femeia sa deschida o discutie de acest gen sau macar sa faca anumite aluzii ca el sa inteleaga ca ea are nevoie de sustinerea lui. De multe ori educatia primita le face pe aceste femei sa renunte la ideea de a discuta cu partenerul de cuplu.

Care sunt principalele disfunctii sexuale feminine?


Pierderea libidoului (dorintei sexuale)

Aceasta tulburare cunoscuta si sub denumirea de apatie sexuala se manifesta prin scaderea sau chiar absenta dorintei sexuale.

Exista doua variante ale acestei disfunctii: fie femeia nu a avut niciodata prea mult interes pentru sex, fie a avut dar l-a pierdut. Mai exista si situatii rare cand o persoana isi acuza partenerul de apatie sexuala fara a-si da seama ca ea insasi este hiperactiva ori situatii cand femeia manifesta dorinta sexuala, insa nu fata de partener.

Cauzele care pot duce la apatie sexuala sunt multiple, spre exemplu:
- Lipsa in copilarie a unei afectiuni emotionale primite in familie reprezinta un risc pentru aceasta tulburare;
- Manifestari agresive: incest, viol, orice fel de abuz sexual
- Problemele de cuplu ca: lipsa unei apropieri intime suficiente, lipsa sentimentelor, timp putin petrecut impreuna, certuri dese,
- Anumite afectiuni genitale care produc jena in timpul actului sexual sau chiar dureri, astfel femeia va asocia actul sexual cu acele dureri, capatand o atitudine negativa fata de actul sexual

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.