Setari Cookie-uri

Cele 7 varste medicale ale femeii

Cele 7 varste ale femeii sunt caracterizate de schimbari deosebit de importante in plan fizic si psihic, de aceea ele trebuie tratate individual pentru a pune accentul pe riscurile si beneficiile fiecarei varste, astfel incat femeia sa se dezvolte armonios si sanatos, sa previna imbatranirea si aparitia unor boli si sa traiasca multi, multi ani, cu o calitate foarte buna a vietii.

A doua varsta a femeii – adolescenta

A doua varsta a femeii – adolescenta – cuprinsa intre 11 si 19 ani este cea a maturizarii, a finisarii informatiilor obtinute deja la prima varsta.

Adolescenta este si varsta in care femeia sufera transformari majore privind corpul, dar si perceptia asupra lumii si a barbatilor. Apare interesul pentru cuplu si viata de familie si totodata in aceasta perioada adolescenta incepe sa isi defineasca zona carierei, spre cea vrea sa se inderpte in viata.

cele 7 varste ale femeii

Bolile adolescentei nu sunt atat de periculoase sau numeroase, insa totusi exista si boli grave care ameninta adolescentul. In cazul femeii, este o perioada in care se evidentiaza clar bolile care afecteaza sistemul genital.

Atentie la adolescentele predispuse la diete de tot felul: dietele restrictive la aceasta varsta pot avea urmari alarmante mai tarziu. In ceea ce priveste viata sexuala, adolescenta trebuie informata de parinti deste ce inseamna viata sexuala si care sunt numeroasele pericole din acest domeniu. Desigur, trebuie lamurit si ce se intampla daca adolescenta incepe prea devreme viata sexuala. Va recomandam sa cititi si articolul: Pericolele inceperii precoce a vietii sexuale

Citește și:

A treia varsta a femeii – varsta reproducerii

Anii reproductivi sunt considerati a fi uprinsi intre 20 si 40 de ani, ani in care femeia isi intemeiaza o familie, isi defineste cariera, invata sa creasca micutii, se realizeaza ca om. Este poate cea mai importanta perioada din punct de vedere psihic si social.

Riscurile privind sanatatea sunt multiple in aceasta perioada, insa cu alegeri corecte pot fi prevenite o mare parte dintre acestea.

Dieta inadecavat este adesea adoptata de femeile aflate la aceasta varsta, precum si excesul de tigari si alcool. Atentie la anticonceptionale si la alte terapii. Testele si controlalele medicale trebuie efectuate de rutina.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.