Setari Cookie-uri

Cele 7 varste medicale ale femeii

Cele 7 varste ale femeii sunt caracterizate de schimbari deosebit de importante in plan fizic si psihic, de aceea ele trebuie tratate individual pentru a pune accentul pe riscurile si beneficiile fiecarei varste, astfel incat femeia sa se dezvolte armonios si sanatos, sa previna imbatranirea si aparitia unor boli si sa traiasca multi, multi ani, cu o calitate foarte buna a vietii.

Se impune planificarea pensionarii si o atentie speciala cade asupra grijii pentru partener.

Analizele medicale sunt obligatorii pentru ca bolile acestei varste nu au simptome zgomotoase. Integrarea sociala este mai dificila, apare incontinenta, scaderea vietii sexuale, albirea parului, iar unele activitati de rutina sunt parca tot mai obositoare.

A saptea varsta a femeii

In aceasta perioada analizele de rutina sunt esentiale. Pentru ca femeia e predispusa la depresie, este recomandat sa isi formeze un grup de prieteni de aceeasi varsta cu care sa iasa des si de asemenea sa nu ezite in a se inconjura de nepoti.

A saptea varsta a femeii este numita la modul general “a treia varsta” (depinde cum privim lucrurile), si incepe dupa 75 de ani. Poate fi o perioada frumoasa daca femeia nu se izoleaza, revine in sanul familiei si isi gaseste tot felul de activitati. Regimul alimentar si suplimentele nutritive reprezinta o baza energetica importanta.

Citește și:

Sanatatea prezinta atat riscurile varstei, cat si riscuri imprevizibile, de aceea preventia devine deosebit de importanta. Grija la deplasare pentru a evita fracturile si alte traumatisme trebuie avuta in vedere.

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.