A cincea varsta a femeii – Menopauza (50-60 de ani)

Se incheie aici anii fertilitatii. Femeia simte ca incepe sa imbatraneasca, apare o “criza psihica” specifica acestei varste cu privire la imbatranire si aparitia unor boli specifice varstei, precum si cu privire la viata sexuala.

Trebuie sa le cunosti: 10 pericole care distrug viata sexuala a barbatilor

Testele de screeaning continua si la aceasta varsta, precum si analizele de rutina. Se adauga testele de screeaning pentru cancerul de san – mamografia.

Tot in aceasta perioada incepe (daca nu a inceput deja in perioada de premenopauza) preventia diabetului, bolilor cardiovasculare si a osteoporozei.

Exercitiile fizice trebuie sa devina obligatorii pentru a mentine sanatatea oaselor, muschilor si mai ales sanatatea articulatiilor.

Ingrijirea pielii si terapia antiaging (prin dans, prin sport, prin implicarea in programe dinamice, prin alimentatie si ingrijirea pielii) devine o necesitate pentru sanatatea fizica, dar si psihica a femeii care se simte amenintata de batranete.

Unele femei aleg in aceasta perioada sa recurga la tratamente estetice, precum interventii pentru estomparea ridurilor, lifting, interventii de scoatere a varicelor, tratamente dermatologice pentru estomparea petelor etc.

A sasea varsta a femeii – varsta pensionarii

Anii pensionarii sunt considerati a fi intre 60-75 de ani, perioada in care femeia sufera importante modificari in plan social. Apare teama invaliditatii si a singuratatii, tulburarile psihice pot fi prezente. De asemenea in aceasta perioada se instaleaza boli precum diabetul si afectiunile cardiovasculare, precum si cele artrozice.

Se impune o dieta speciala pentru aceste boli, precum si pentru a preveni aparitia altor afectiuni specifice varstei. Suplimentele alimentare sunt indicate la aceasta varsta.

10 beneficii pentru sanatate aduse de sex
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: