Setari Cookie-uri

Cele 7 varste medicale ale femeii

Cele 7 varste ale femeii sunt caracterizate de schimbari deosebit de importante in plan fizic si psihic, de aceea ele trebuie tratate individual pentru a pune accentul pe riscurile si beneficiile fiecarei varste, astfel incat femeia sa se dezvolte armonios si sanatos, sa previna imbatranirea si aparitia unor boli si sa traiasca multi, multi ani, cu o calitate foarte buna a vietii.

A cincea varsta a femeii – Menopauza (50-60 de ani)

Se incheie aici anii fertilitatii. Femeia simte ca incepe sa imbatraneasca, apare o “criza psihica” specifica acestei varste cu privire la imbatranire si aparitia unor boli specifice varstei, precum si cu privire la viata sexuala.

Testele de screening continua si la aceasta varsta, precum si analizele de rutina. Se adauga testele de screeaning pentru cancerul de san – mamografia.

Tot in aceasta perioada incepe (daca nu a inceput deja in perioada de premenopauza) preventia diabetului, bolilor cardiovasculare si a osteoporozei.

Exercitiile fizice trebuie sa devina obligatorii pentru a mentine sanatatea oaselor, muschilor si mai ales sanatatea articulatiilor.

Ingrijirea pielii si terapia antiaging (prin dans, prin sport, prin implicarea in programe dinamice, prin alimentatie si ingrijirea pielii) devin o necesitate pentru sanatatea fizica, dar si psihica a femeii care se simte amenintata de batranete.

Citește și:

Unele femei aleg in aceasta perioada sa recurga la tratamente estetice, precum interventii pentru estomparea ridurilor, lifting, interventii de scoatere a varicelor, tratamente dermatologice pentru estomparea petelor etc.

A sasea varsta a femeii – varsta pensionarii

Anii pensionarii sunt considerati a fi intre 60-75 de ani, perioada in care femeia sufera importante modificari in plan social. Apare teama invaliditatii si a singuratatii, tulburarile psihice pot fi prezente. De asemenea in aceasta perioada se instaleaza boli precum diabetul si afectiunile cardiovasculare, precum si cele artrozice.

Se impune o dieta speciala pentru aceste boli, precum si pentru a preveni aparitia altor afectiuni specifice varstei. Suplimentele alimentare sunt indicate la aceasta varsta.

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.