Setari Cookie-uri

Program de gimnastica pentru fiecare zi

Cu fiecare generatie stilul de viata tinde sa fie din ce in ce mai sendentar. Daca odinioara mijloacele de transport erau mai rare, oamenii mergeau mai mult pe jos, mancarea era mai sanatoasa cu alimente crescute de multe ori in propria gradina si sportul de zi cu zi era mai intens mergand foarte mult pe jos, in zilele noastre datorita computerizarii, dezvoltarii industriale, majoritatea oamenilor merg mai putin pe jos, avand la dispozitie mijloacele de transport in comun, avand job-uri din ce in ce mai sedentare, majoritatea la birou, iar programuil de hrana devine din ce in ce mai haotic.

Va ridicati si de data aceasta veti duce alternativ un brat la varful opus, fara a indoi genunchii, picioarele raman intinse. Mai exact duceti bratul drept la varful stang si apoi bratul stang la varful drept si tot asa pana la 20 de repetari si va opriti cu bratul la varf opus, ramaneti astfel 10-15 secunde, apoi duceti celalalt brat la fel ramaneti 10-15 sec.

Apropiati picioarele, uniti palmele, ridicati-le deasupra capului, flexand de doua ori in spate (nu le indoiti, doar le trageti), apoi va aplecati in fata cu bratele intinse in fata, apoi duceti bratele la varfurile apropiate. Repetati de 15 ori, iar la final ramaneti 10 secunde cu palmele la varfuri, apoi apucati-va gleznele si trageti capul la genunchi pana veti reusi, in mai multe sedinte daca este cazul, sa atingeti genunchii cu fruntea. Nu aveti voie deloc sa indoiti genunchii, picioarele raman intinse si va aplecati atat cat puteti, chiar daca nu va atingeti varfurile, este mai corect astfel decat sa indoiti genunchii.

Citește și:

Exercitii de tonifiere musculara

Pentru tonifierea bratelor si pieptului se recomanda 10 flotari, cu spatele drept, privirea inainte, fara a balansa bazinul. Acest exercitiu ajuta si la ridicarea si marirea sanilor, prin tonifierea muschilor pectorali si dezvoltarea acestora, impingand glanda mamara in sus si inainte.

Abdomene. Abdomene simple, cu picioarele apropiate si indoite la unghi de 90 de grade, bratele indoite la ceafa cu coatele in lateral (nu aveti voie sa trageti de coate in fata, nu trisati). Ridicati usor trunchiul incordand muschii abdominali, fara a ridica talpile de pe podea si fara a ridica trunchiul mai mult de 45 de grade, nu se intentioneaza atingerea genunchilor cu capul ci doar lucrarea muschilor abdominali. Faceti cat mai multe puteti, recomandate sunt minim 20.

Va culcati pe burta cu picioarele apropiate si intinse, mainile la ceafa cu coatele in lateral. Ridicati trunchiul cat mai sus fara a ridica picioarele de jos, privirea inainte. Aceste extensii de trunchi sunt mai dificile, insa foarte importante pentru sanatatea coloanei vertebrale. Se recomanda minim 20, dar nu depasiti 50 (pentru persoanele foarte antrenate) pentru ca acestea sunt extensii de intretinere, nu de dezvoltare musculara si nu uitati ca le repetati zilnic iar muschii nu trebuie suprasolicitati fiindca nu vor avea timp de “reparatii” pana a doua zi. Aceste extensii ajuta atat la tonifierea excelenta a coloanei, cat si la dobandirea tonusului fesierilor, marirea acestora, ridicarea lor si la eliminarea celulitei si depozitelor adipoase din partea posterioara a coapselor prin cresterea arderilor musculare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.