Setari Cookie-uri

Program de gimnastica pentru fiecare zi

Cu fiecare generatie stilul de viata tinde sa fie din ce in ce mai sendentar. Daca odinioara mijloacele de transport erau mai rare, oamenii mergeau mai mult pe jos, mancarea era mai sanatoasa cu alimente crescute de multe ori in propria gradina si sportul de zi cu zi era mai intens mergand foarte mult pe jos, in zilele noastre datorita computerizarii, dezvoltarii industriale, majoritatea oamenilor merg mai putin pe jos, avand la dispozitie mijloacele de transport in comun, avand job-uri din ce in ce mai sedentare, majoritatea la birou, iar programuil de hrana devine din ce in ce mai haotic.

Genuflexiuni. Mainile la ceafa, picioarele apropiate (cu varfurile lipite, la fel si calcaiele), indoiti genunchii pana ajungeti cu bazinul la nivelul acestora. Spatele este drept, coatele in lateral, privirea inainte. Faceti 20 de astfel de coborari. Nu sunt indicate sa se efectueze pana jos, unii specialisti spunand ca cele complete ar putea afecta genunchii. Acestea sunt exercitii ideale pentru tonifierea musculaturii anterioare a coapselor si pentru sanatatea genunchilor.

La final se recomanda, daca reusiti, jumatate de ora de alergare usoara, de preferabil pe pamant sau pista de atletism (din jurul unui stadion de exemplu), asfaltul fiind dur si poate afecta genunchii din cauza socurilor.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.