Setari Cookie-uri

MISCAREA: Ce se intampla in CREIERUL nostru si cum devenim FERICITI

Ne gandim ca o ciocolata ne poate face mai fericiti, o haina, o excursie si asa mai departe, dar ce ne intretine de fapt voia buna, pofta de viata si tine boala secolului – depresia – departe?

Se vorbeste in general despre stil de viata, despre dieta, miscare, insa stiati ca sportul prezinta efecte unice asupra corpului, care nu pot fi inlocuite prin nicio alta metoda si ca toate acestea au fost dovedite stiintific?

Numeroase studii au analizat activtatea inimii, creierului, a muschilor si a altor organe in timpul miscarii, efectele fiind incredibile.

Prezinta miscarea efecte unice asupra corpului?

Nu este suficient sa spunem ca trebuie sa facem sport pentru a incepe un program de miscare. La fel cum nu este suficient sa ii spunem unui fumator ca tigara este nociva, pentru a-l convinge sa renunte la acest viciu. Avem nevoie sa intelem care sunt efectele actiunilor noastre, cum ne influenteaza si cum reactioneaza corpul nostru la scrut timp sau dupa o vreme mai lunga in ruma acestora.

Cercetatorii sustin ca organismul nostru de bucura de anumite efecte numai atunci cand facem miscare, practic beneficiile sportului sunt unice si nu pot fi obtinute prin alta metoda.

Citește și:

Miscarea ne face fericiti

Cand spunem ca miscarea si sportul ne face mai fericiti, nu ne referim doar la spiritul de echipa, senzatia victoriei intr-un astfel de sport ori la beneficiile fizice pe care sportul ni le aduce: pierderea kilogramelor in plus, tonusul muscular, cresterea stimei de sine etc.

Foto: scanarea creierului in timpul miscarii @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.