Setari Cookie-uri

Dieta anticelulitica rapida inainte de Sarbatori

Celulita reprezinta o problema atat de comuna incat se incearca tot felul de metode pentru combaterea inesteteicului aspect de coaja de portocala.

Alimente permise in dieta anticelulitica


Alimente bogate in acizi grasi si grasimi bune

dieta anticelulitica - apa cu lamaie, legume, fructe si carne

Alimentele bogate in grasimi bune si acizi grasi precum omega 3 si omega 6 au proprietati foarte bune in privinta metabolismului lipidic: il regleaza, stimuleaza arderea grasimilor din depozite si mobilizarea acestora pe principiul “cui pe cui se scoate”.


Mentuinea la aceste afirmatii consta in faptul ca aceste grasimi nu se gasesc in alimentele pe care marea majoritate dintre romani le consuma: carne grasa, mezeluri, carne de porc, preparate prajire, fast-food, junk-food etc.


Aceste grasimi bune se consuma moderat (adica o portie pe zi sau la doua zile) si se gasesc in: peste, fructe de mare, uleiuri extravirgine (orice fel de ulei extravirgin), mieji de seminte necopti, alune necoapte, nuci necoapte – asa-zisele fructe oleaginoase. Conditia este ca aceste fructe oleaginoase sa nu se consume preparate termic, ci crude. Daca nu va place gustul lor, atunci combinati-le cu fructe proaspete sau legume in salate.
dieta anticelulitica - apa cu lamaie, legume, fructe si carne

Carne de pui, peste si curcan



Pentru ca suntem omnivori avem nevoie sa consumam si carne pentru a ne mentine sanatatea. Insa nu orice tip de carne este sanatoasa pentru digestia noastra, ci cea de pui, peste sau curcan se pare a fi cea mai putin nociva. Carnea rosie se pare ca prezinta un risc cancerigen destul de mare, asadar consumati-o rar, cam la jumatate de an o portie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.