Atunci cand ne expunem la soare jonctiunea intre derma si epiderma (la nivelul pileii) sufera agresiuni majore si distructii celulare, ceea ce implica sistemul imunitar pentru a ‘curata’ respectiva zona si face ca celulele care secreta pigmentul bronzului sa fie activate, astfel incat sa rezistam mai bine la razele ultraviolete.
Rosiile
Rosiile prezinta multiple beneficii asupra sanatatii, sunt bogate in antioxidanti, previn bolile cardiovasculare si mentin frumusetea pielii. Rosiile ar trebui consumate proaspete pe tot parcursul verii, fiind vegetale de baza in dieta din sezonul cald.
Convingeti-va de beneficiile extraordinare ale rosiilor citind articolul: Rosiile: beneficii pentru sanatate
Ardeiul garben sau rosu
Ardeiul gras galben sau rosu ori ardeiul capia sunt de asemenea legume bogate in vitamine si betacaroten. Consumul acestora in salatele de vara ne ajuta sa ne mentinem hidratarea, energia si totodata sunt o sursa naturala de protectie impotriva razelor nocive ale soarelui.
Caisele
Fructe aromate si gustoase, caisele reprezinta o adevarata sursa de sanatate. Sunt bogate in nutrienti si sarace in calorii. Contin fibre naturale care mentin sanatatea sistemului digestiv si previn constipatia.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- De ce sângerează gingiile? Dr. Alin Gabor îți spune care este tratamentul recomandat
- Opțiuni sănătoase de la Herbalife pentru un mic dejun care îți dă energie și te menține în formă
- 10 alimente care limitează simptomele neplăcute ale alergiilor de primăvară
Citeste si: Caisele - 8 beneficii pentru sanatate
Dovleac de placinta
Dovleacul de placinta este deosebit de nutritiv, desi are putine calorii. Prezinta carbohidrati de buna calitate si uleiuri vegetale. Dovleacul este ideal a fi consumat copt pe timp de vara, in placinta sau ca atare, ori ras crud in salatele de fructe.
Foto: Shutterstock.com