Setari Cookie-uri

10 Alimente care iti intensifica bronzul

Atunci cand ne expunem la soare jonctiunea intre derma si epiderma (la nivelul pileii) sufera agresiuni majore si distructii celulare, ceea ce implica sistemul imunitar pentru a ‘curata’ respectiva zona si face ca celulele care secreta pigmentul bronzului sa fie activate, astfel incat sa rezistam mai bine la razele ultraviolete.

Rosiile

Rosiile prezinta multiple beneficii asupra sanatatii, sunt bogate in antioxidanti, previn bolile cardiovasculare si mentin frumusetea pielii. Rosiile ar trebui consumate proaspete pe tot parcursul verii, fiind vegetale de baza in dieta din sezonul cald.

Convingeti-va de beneficiile extraordinare ale rosiilor citind articolul: Rosiile: beneficii pentru sanatate

alimente pentru bronz cu betacaroten si vitamine

Ardeiul garben sau rosu

Ardeiul gras galben sau rosu ori ardeiul capia sunt de asemenea legume bogate in vitamine si betacaroten. Consumul acestora in salatele de vara ne ajuta sa ne mentinem hidratarea, energia si totodata sunt o sursa naturala de protectie impotriva razelor nocive ale soarelui.

Caisele

Fructe aromate si gustoase, caisele reprezinta o adevarata sursa de sanatate. Sunt bogate in nutrienti si sarace in calorii. Contin fibre naturale care mentin sanatatea sistemului digestiv si previn constipatia.

Citește și:

Citeste si: Caisele - 8 beneficii pentru sanatate

Dovleac de placinta

Dovleacul de placinta este deosebit de nutritiv, desi are putine calorii. Prezinta carbohidrati de buna calitate si uleiuri vegetale. Dovleacul este ideal a fi consumat copt pe timp de vara, in placinta sau ca atare, ori ras crud in salatele de fructe.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.