Setari Cookie-uri

10 Alimente care iti intensifica bronzul

Atunci cand ne expunem la soare jonctiunea intre derma si epiderma (la nivelul pileii) sufera agresiuni majore si distructii celulare, ceea ce implica sistemul imunitar pentru a ‘curata’ respectiva zona si face ca celulele care secreta pigmentul bronzului sa fie activate, astfel incat sa rezistam mai bine la razele ultraviolete.

Fototip 5 de piele

Sunt intotdeauna bruneti, cu pielea intens pigmentata, de obicei ochii inchisi la culoare, se bronzeaza intotdeauna, nu se ard niciodata.

Fototip 6 de piele

Acest fototip il are rasa neagra.

Cu cat fototipul pielii este mai mic, cu atat este nevoie de un factor de protectie mai mare pentru a proteja pielea si a ne mentine sanatatea.

alimente pentru bronz cu betacaroten si vitamine

10 alimente care iti intensifica bronzul

Alimentele bogate in minerale si vitamine, in special bogate in betacaroten, au rolul de a stimula producerea naturala a melaninei la nivelul pielii, astfel ne bronzam mai repede, mai intens. Aceste alimente joaca practic rolul de protectie naturala impotriva arsurilor solare, ca si cum am folosi o metoda de protectie la soare cu factor mic-mediu.

Iata care sunt alimentele care te ajuta sa eviti arsurile solare si sa te bronzezi cat mai frumos.

Citește și:

Morcovul

Este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bogate alimente in betacaroten. Morcovul prezinta totodata vitamine si minerale care ajuta pielea sa isi mentina sanatatea.

Pepenele galben

Pepenele galben este de asemenea bogat in betacaroten, in antioxidanti, dar si vitamine, minerale si substante nutritive. Pepenele galben contine si uleiuri vegetale de buna calitate, in cantitate mica.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.