Atunci cand ne expunem la soare jonctiunea intre derma si epiderma (la nivelul pileii) sufera agresiuni majore si distructii celulare, ceea ce implica sistemul imunitar pentru a ‘curata’ respectiva zona si face ca celulele care secreta pigmentul bronzului sa fie activate, astfel incat sa rezistam mai bine la razele ultraviolete.
Nectarine
Nectarinele se aseamana la gust si aspect piersicilor, insa n-au acel puf care este de obicei responsabil pentru alergiile la piersici. Nectarinele contin mult betacaroten, sunt bogate in fibre vegetale, in antioxidanti, vitamine si minerale.
Cartofii
Cartofii fierti sau preparati la cuptor isi pastreaza proprietatile protective in privinta pielii. Desi au o mare cantitate de carbohidrati, cartofii contin si mult betacaroten, protectorul natural impotriva arsurilor solare.
Piersicile
Piersicile sunt bogate in antioxidanti, betacaroten, vitamine si minerale, insa totodata sunt usor alergene, de aceea se recomanda prudenta in cazul celor care prezinta diverse alergii alimentare.
Aflati mai multe despre piersici in articolul: Piersicile - simbol al sperantei si longevitatii