Setari Cookie-uri

Tine anii pe loc!

Nu poti impiedica timpul sa isi urmeze cursul firesc. Dar iti poti feri corpul de urmele lasate de acesta. Nu e nevoie sa recurgi la cele mai scumpe tratamente de infrumusetare si la medicamente minune. Ai auzit de preventie?

Unele forme de dementa sunt legate de cheagurile de sange sau de ingustarea vaselor de sange. Depresia, intalnita frecvent in randul persoanelor in varsta, este legata de afectarea arterelor.

Recomandari: Se spune ca exista mai multe alimente care dauneaza creierului, printre ele numarandu-se margarina, maioneza, alimentele procesate (tip fast-food). Incearca activitati noi si pastreaza-ti creierul activ de-a lungul vietii. Contactele sociale, legaturile puternice in sanul familiei si exercitiile fizice regulate joaca un rol important in prevenirea depresiei.

Poti recurge si la terapiile naturale, mai precis la Ginkgo Biloba, o planta care imbunatateste circulatia sanguina, intarzie deteriorarea functiei cognitive la persoanele cu Alzheimer si dementa vasculara. De asemenea, planta imbunatateste functia cognitiva la persoanele sanatoase, care nu au probleme cu memoria. Nu uita! Cu cat ai mai multi antioxidanti in sange, cu atat creierul tau va fi mereu in forma.

Apeleaza la suplimente cu vitaminele C, D, E, vitamina B1 (procurata din cereale, carne, fructe uscate, lapte, mazare, fasole verde, germeni de grau), legume verzi , peste, carne alba de pui, nuci. Atentie! Nu lasa nici un minut mintea sa leneveasca. Ea trebuie sa munceasca in permanenta. De exemplu, fa-ti un obicei din a citi zilnic.

MUSCHI, ARTICULATII SI OASE

Dupa varsta de 50 de ani pierdem anual 1% din tesutul nostru muscular. Aceasta fragilitate musculara ne face vulnerabili in fata osteoartritei (inflamatie a articulatiilor; denumirea include peste 100 de afectiuni care se manifesta prin durere, inflamatie si limitarea miscarilor). Tot la aceasta varsta, un alt factor de risc al osteoartritei este suprapoderabilitatea. Daca pana la 35 de ani am castigat densitate osoasa, dupa aceasta varsta o pierdem.

Cu cat masa osoasa este mai crescuta, cu atat riscul aparitiei osteoporozei este mai scazut la batranete. El poate fi combatut prin exercitii fizice (4 ore de plimbare pe saptamana). Astfel, impusti doi iepuri dintr-o data: previi pierderea masei osoase, si reduci intensitatea durerilor de spate (acolo unde este cazul).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.