Fluctuatiile de greutate sunt normale la anumite varste, insa daca nu sunt tinute in frau pot duce la acumularea in exces a grasimilor si la obezitate. Daca la o prima vedere curele de slabire par a fi mai mult un moft estetic, in realitate obezitatea este o boala care atrage dupa sine numeroase disfunctii in organism, de la cresterea colesterolemiei ce duce la accidente vasculare si infarcte pana la tulburari renale, afectiuni hepatice (steatoza), diabet etc. Astfel ca o cura de slabire este necesara atunci cand depasim greutatea normala pentru varsta si sexul pe care le avem.

Formul Lumea e mica am gasit cateva idei pentru curele de slabire, idei ce au fost incercate de cititoarele noastre si au dat rezultate.

Cea care deschide topicul este Julie_84 care ne spune: "Am incercat si eu ca orice femeie sa tin o cura de slabire. M-am imbolnavit. Am citit undeva ca de exemplu daca iti place carnea, slabesti mancand legume si invers. Nu e de mine pentru ca ador carnea. Cea mai buna dieta pe care am incercat-o anul acesta nu a fost de fapt o cura de slabire ci un regim de viata mai echilibrat si anume: am renuntat la paine,dar nu in totalitate, adica mi-am permis uneori la micul dejun o felie de paine. Felul principal de mancare consta in carne la gratar de obicei (orice...vita, pui, porc, peste), dar numai cu salata, multa apa, dar si sucuri,de obicei naturale, iaurturi de orice fel, cafea fara zahar. Nu trebuie sa mergeti neaparat la sala. Eu obisnuiesc sa inot, dar fara sa ma epuizez, sau sa ma plimb, fara sa alerg. Secretul este sa nu te gandesti tot timpul ca tii o dieta si ca nu poti sa mananci si o sa reusesti. Pt ca de fapt poti sa mananci cand vrei, dar ai grija ce mananci. Eu am reusit si sunt foarte multumita".

O alta cititoare ne spune ca a incercat cura cu oua de prepelita: "Ai incercat cura cu oua de prepelita? La mine a mers. Am avut 96 kg si dupa o cura de 240 oua in 50 zile am ajuns la 89 si mananc la fel chiar mai mult deoarece fac si culturism.sa nu mai zic k m-am vindecat de ficat si colesterol..."

Idt este de parere ca un regim sanatos este cel mai indicat: "Cel mai sigur e tot un stil de viata sanatos...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: