Mai mult decat atat, SCI (sindromul colonului iritabil) este de doua ori mai frecvent la femei decat la barbati, conform statisticilor.

Din fericire, colonul iritabil poate fi tratat, insa necesita o comunicare intre psiholog, nutritionist si medic de familie.

Cum se manifesta colonul iritabil?

Cei care sufera de sindromul colonului iritabil pot acuza: - Dureri puternice de burta; - Tulburari de tranzit; - Balonare; - Senzatie de scaun imediat; - Teama de a mai consuma unele alimente; - Flatulenta; - senzatie de evacuare incompleta a materiilor fecale (uneori pacientii relateaza senzatie de corp strain la nivelul rectului); - Scauele pot prezenta mucus;

Diareea poate fi dominanta sau constipatia poate alterna cu scaunul moale. Specialistii clasifica SCI in: - sindromul colonului iritabil cu diaree, - sindromul colonului iritabil cu constipatie - sindromul colonului iritabil alternant.

Citeste si:

Cum am scapat de colon iritabil

Care sunt cauzele sindromului colonului iritabil?

Specialistii nu au identificat cauzele clare care duc la aparitia colonului iritabil, insa exista clar o legatura intre unele alimente si acest sindrom, precum si intre starea psihica si aparitia simptomelor.

Foto@depositphotos

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: