Setari Cookie-uri

HEMOROIZII - cauze, investigatii, tratament

Hemoroizii reprezinta o problema cu care omenirea s-a confruntat din cele mai vechi timpuri. Chiar in scrierile lui Hipocrate sunt mentionate ligatura sau cauterizarea hemoroizilor, ca metoda de tratament.

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii reprezinta de fapt o dilatatie varicoasa, asemanatoare varicelor gambiere, a venelor de la nivelul anusului si rectului.

Aceste dilatatii se pot mari treptat si pot fi impinse in afara orificiului anal. Hemorioizii se pot sparge si reprezinta cea mai frecventa cauza a sangerarilor anale, dar pot avea si alte riscuri pentru sanatate.

HEMOROIZII - cauze, investigatii, tratament

Tipuri: hemoroizi interni si hemoroizi externi

Atunci cand sunt diagnosticati, hemoroizii sunt clasificati in interni si externi.

Hemoroizii externi

Hemoroizii externi reprezinta dilatarea varicoasa a vaselor care se gasesc in zona orificiului anal. Hemoroizii externi sunt vizibili la inspectia regiunii anale, au culoare albastruie si se pot simti usor prin palpare.

Sunt deosebit de durerosi si pielea (mucoasa) care ii acopera este sensibila la presiune, atingere, frecare. Cremele antimeroroidale pot hidrata si pot reduce durerea provocata de hemoroizii externi.

Citește și:

Hemoroizii interni

Hemoroizii interni nu se vad, nu se observa la inspectie, acestia fiind situati profund in canalul anal, spre rect. Hemoroizii interni pot fi decelati prin tuseu rectal, de obicei se manifesta prin senzatie de scaun incomplet, de remanenta a materiilor fecale.

Aceste vase hemoroidale dilatate se pot sparge si produc frecvent sangerari in scaun, cu sange proaspat.

Cititi si:

Analize si investigatii pentru hemoroizi

Produse Naturiste pentru tratarea HEMOROIZILOR

Tratamente naturiste pentru hemoroizi

Foto: Hemoroizi@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.