Setari Cookie-uri

1 din 3 oameni sunt infectati cu virusul hepatitei B

Hepatita B este o infectie virala cu potential letal care afecteaza ficatul.

Hepatita B in Romania

In Romania, aproximativ 7% din populaie triete cu hepatit cronic B, a declarat profesorul Mihai Voiculescu, eful Clinicii Medicale i de Hepatologie de la Institutul Clinic Fundeni. Incidena hepatitei B este mai crescut in zonele urbane i, in special, in cartierele srace ale oraelor. Pe primul loc in acest clasament se afl Capitala. In Bucureti, prevalena hepatitei B este de 18%, adic o persoan din cinci are forma cronic a bolii i prezint potenial de ciroz sau o form de cancer hepatic, a adugat profesorul Mihai Voiculescu. Urmeaz Drobeta Turnu Severin, cu 16%, iar la polul opus se afl Iai, cu o inciden a hepatitei B de 5%. Pe judee, cele mai multe cazuri de hepatit cronic B sunt inregistrate in Ialomia - 33% i Botoani - 11%, iar cele mai puine cazuri de hepatita cronic B gsim in Bihor - 2%.

Un nou medicament!

Bristol-Myers Squibb a anunat c medicamentul BARACLUDE® (entecavir) este de-acum disponibil pe baz de prescripie medical in Romania pentru tratamentul infeciei cronice cu virusul hepatitei B.
BARACLUDE®, descoperit in laboratoarele Bristol-Myers Squibb, este o terapie antiviral oral creat special pentru a bloca replicarea (multiplicarea ) virusului hepatitei B (VHB). BARACLUDE® este indicat pentru tratamentul adulilor cu hepatita cronic B, cu afeciune hepatic compensat i dovezi de replicare viral activ, cu dovezi de cretere persistent a nivelului de aminotransferaze din sange - un marker pentru afeciunile ficatului - i cu boal hepatic activ evideniat prin biopsie hepatic.

“Hepatita B reprezint o problema major de sntate cu ridicat impact medical i social. VHB este declarat virus oncogen, iar numrul de imbolnviri prin infecia VHB in Romania nu este in scdere”, a declarat prof. dr. Mihai Voiculescu, eful Seciei de Medicin Intern i Hepatologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.