Setari Cookie-uri

1 din 3 oameni sunt infectati cu virusul hepatitei B

Hepatita B este o infectie virala cu potential letal care afecteaza ficatul.

Apariia unor noi poteniale opiuni in tratarea pacienilor este extrem de important pentru intreaga comunitate medical. O dat cu lansarea BARACLUDE® in Romania, avem un nou tratament important pentru pacienii cu hepatita cronic B i o soluie pentru scderea incrcturii virale pan la nivele nedetectabile.

Hepatita cronic B este o boal cu potenial letal mare i o problem serioas de sntate public global. In intreaga lume, peste 2 miliarde de oameni sunt infectai cu virusul hepatitei B i intre 350 i 400 de milioane de oameni sufer de hepatita cronic B.In Europa aproximativ 1 milion de persoane sunt infectate cu virusul hepatitei B in fiecare an.

Hepatita B este a 10-a cauz de mortalitate in lume. Complicaiile acestei boli provoac peste 1.2 milioane de decese anual. De altfel, infecia cu virusul hepatiei B este cauza principal a carcinomului hepatocelular, o form a cancerului hepatic. Virusul hepatitei B este de 100 de ori mai contagios decat HIV, virusul care determin maladia SIDA.

Msurarea incrcturii virale (nivelul virusului hepatitic B din sangele pacientului) poate fi o metod bun pentru a prognoza dac infecia cu virusul hepatitei B progreseaz ctre afeciuni serioase ale ficatului i chiar ctre cancer de ficat. Studii recente au artat c pacienii cu hepatita B cu un nivel ridicat al incrcturii virale sunt expui in viitor unui risc crescut de a dezvolta ciroz sau cancer de ficat.

Beneficiile susinute de studiile clinice referitoare la BARACLUDE® dovedesc potenialul acestuia de a incetini progresia ctre cronicizare a infeciei cu virusul hepatitei B. Acest lucru a fost dovedit in trei studii clinice la pacieni “naivi”- care nu au fost expui altui tratament cu antivirale orale - i la pacieni care au dezvoltat rezisten la lamivudin, un alt medicament folosit in tratamentul hepatitei B, pacieni infectai cu tulpina slbatic a virusului (AgHBe pozitivi) i cu virusul mutant (AgHBe negativi) avand afeciuni compensate ale ficatului.

Dup 48 de sptmani de tratament - sau la doi ani pentru cei cu rspuns viral iniial - BARACLUDE® a obinut rezulatate comparabile sau mai bune comparativ cu lamivudina, in ceea ce privete ameliorri ale inflamaiei i fibrozei ficatului cauzate de VHB, dar i in ceea ce privete reducerea incrcturii virale din sange, normalizarea funciilor ficatului i seroconversia. In lotul pacienilor naivi la nucleozide i fr rezisten dovedit la lamivudin rezistena la tratamentul cu BARACLUDE® de-a lungul celor 144 de sptmani a fost de sub 1% . Mai mult decat atat, BARACLUDE® a fost bine tolerat, la fel ca i lamivudina.

BARACLUDE® are un profil beneficiu - risc favorabil, bazat pe eficacitate, rezisten i siguran dovedite in studiile clinice, profil care susine utilizarea acestuia in tratamentul hepatitei cronice B la aduli.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.