Setari Cookie-uri

Sa ne spalam bine mainile!

Printre atatea boli infectioase care circula in randul populatiei m-am oprit asupra uneia ce dateaza de mult timp si care se intalneste destul de des in sectiile de boli infectioase. Ma refer la hepatita A.

Se urmareste pacientul pentru a vedea daca acesta are zilnic scaun, caci constipatia inseamna retinerea fecalelor infectate in organism, marind astfel infectarea virala, caci virusurile din fecale se reabsorb daca acestea nu sunt eliminate intr-un ritm normal. De asemenea i se impun pacientilor norme stricte de igiena, spalarea cavitatii bucale si a tegumentelor, taierea unghiilor, spalarea alimentelor, dezinfectarea toaletei etc.

Prevenire


Pe langa normele de igiena care trebuie respectate cu strictete atat in privinta propiului organism cat si in cazul igienei alimentare (prepararea termica a alimentelor de minim cinci minute, consumul apei necontaminate, spalarea fructelor si legumelor etc.) prevenirea infectiei cu virusul hepatitic A se face si prin vaccinare. Acest vaccin contine virusul hepatitic omorat si, odata administrat, determina o imunitate ce dureaza in medie 10 ani. Astfel ca, dupa cei 10 ani, se vor face dozari ale anticorpilor specifici in sange, iar daca acestia sunt in concentratie mica sau absenti se repeta vaccinarea, daca nu, dupa un an se vor repeta analizele.

Un articol de Iulia D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.