Setari Cookie-uri

10 pentru Sanatate: Beneficii uimitoare cu ghimbir

Ghimbirul este un condiment apreciat inca din timpuri stravechi, avand un gust puternic, caracteristic si o aroma de neconfundat. Ce trebuie sa stii despre ghimbir: regleaza tranzitul intestinal, reduce febra si amelioreaza tusea, scade colesterolul, stabilizeaza laca de aterom, combate greata, are efect antiasmatic si asa mai departe. Citeste articolul pentru a afla totul despre beneficiile ghimbirului.

In acest caz este recomandata radacina de ghimbir in uz extern, sub forma de tincturi, uleiuri concentrate sau chiar comprese fierbinti de infuzie concentrata de ghimbir (o radacina de ghimbir rasa si lasata la infuzat intr-un litru de apa fierbinte – se fac comprese, se infasoara articulatia apoi se acopera cu un prosop si se sta in repaus pana se raceste compresa, apoi se reface daca a mai ramas infuzie). S-au efectuat chiar studii pentru pacientii cu artrite si s-a dovedit efectul ghimbirului asupra inflamatiei si durerii articulare.

Scade colesterolul si previne afectiunile cardiace


Radacina de ghimbir are efecte si in privinta metabolismului lipidic. Astfel consumul de ghimbir scade colesterolul rau din sange, scade evolutia placii de aterom pe care o stabilizeaza totodata si reduce riscul afectiunilor cardiovasculare si al infacrctului miocardic. Pentru efecte cat mai bune este recomandat sa utilizati ghimbirul in salate de legume nesarate in care puteti adauga germeni de plante.

Citește și:

beneficii ghimbir: regleaza tranzitul intestinal, reduce febra si amelioreaza tusea, scade colesterolul, stabilizeaza laca de aterom, combate greata, are efect antiasmatic

Radacina de ghimbir are efect antiasmatic

In China radacina de ghimbir este folosita de peste 300 de ani pentru efectul sau antiasmatic. Chinezii prefera sa foloseasca suc prospat de ghimbir cu morcov sau chiar tinctura de ghimbir, dar mai rar.

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.