Setari Cookie-uri

Beneficii uimitoare pentru sanatate prin consumul de ceapa

Ceapa (Allium cepa), leguma poate cea mai folosita din bucatarie, prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, asadar nu ezitati sa o consumati cu fiecare ocazie.

Ceapa ajuta la combaterea parazitilor intestinali

Ceapa prezinta substante antibacteriene si antiparazitare si chiar iritante pentru parazitii intestinali. O buna combinatie pentru a combate parazitoza intestinala consta in asocierea sucului de ceapa cu sucul de hrean.

Ceapa inhiba imbatranirea

Ceapa creste longevitatea, desigur, aceasta si daca stilul de viata al persoanei respective este unul sanatos. Se pare ca ceapa poate incetini sau chiar inhiba o vreme unele procese de senescenta (de imbatranire) de la nivelul celulelor, considerandu-se ca aceasta leguma prezinta efecte de intinerire.

Ceapa combate insomia

Daca va doriti un somn bun sau aveti probleme cu insomnia, atunci se recomanda inainte de culcare sa consumati o salata in care ati pus ceapa. Ceapa calmeaza psihicul si confera o stare de bine, de calm, astfel incat efectele asupra somnului s-au dovedit a fi puternice. Aceasta nu inseamna ca ceapa induce somnul, dar ajuta la obtinerea unei calitati bune a somnului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.