Setari Cookie-uri

6 Metode naturale care CRESC IMUNITATEA

Imunitatea reprezinta de fapt functia de aparare a organismului nostru si este data de buna functionare a unui sistem complex, cu mai multe organe implicate, cu o serie de celule specializate pentru a ne apara sanatatea, astfel incat atunci cand vorbim de imunitate vorbim si de un echilibru general al organismului si evident, de un stil de viata sanatos.

Plante medicinale care cresc imunitatea

Medicina traditionala, dar si homeopatia utilizeaza plantele medicinale pentru mentinerea tonusului sistemului imunitar.

Citeste si: Homeopatia stimuleaza imunitatea

metode naturale pentru cresterea imunitatii: echianeea, alimente pentru cresterea imunitatii, propolis, sport, sauna, plante medicinale pentru imunitate

Cele mai recomandate plante pentru imunitate sunt:

- Echinaceea – este recomandata fie sub forma de ceai, fie in siropuri sau suplimente alimentare;

- Rostopasca – prezinta proprietati antibacteriene si antibiotice pronuntate, dar consumata in exces poate avea efecte toxice, de aceea terapeutii recomanda sa nu depasiti doza indicata in prospect. Rostopasca este folosita in suplimente alimentare, tincturi, siropuri, uleiuri dar si sub forma de ceai. Nu consumati mai mult de o caza pe zi cu ceai de rostopasca, iar la 3 saptamani faceti o pauza de o saptamana.

- Ceaiul verde – bogat in antioxidanti si substante active, ceaiul verde stimuleaza sistemul imunitar in situatiile de stres si suprasolicitare;

Citește și:

- Macesele – delicioase si usor de procurat, activeaza sistemul imunitar, reduc stresul si oboseala, stimuleaza functiile hepatice si au rol anticancerigen.

- ginsengul: asiaticii folosesc ginsengul atat pentru cresterea imunitatii, cat si ca tonic general al organismului si creierului.

Citeste si:

Echinaceea –metoda minune de combatere a racelilor

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.