Nucile – continut
Miezul de nuca prezinta de asemenea iod, acesta fiind mai concentrat in coaja subtire ce acopera miezul. Pentru persoanele alergice la nuci, este recomandata ca aceasta coaja sa fie indepartata. In general alergia la nuci este rara, manifestarile sunt usoare, de obicei constau in aparitia unor afte buncale dupa consumul de nuci. Nucile sunt considerate alimentele creierului
Coaja nucilor verzi este foarte bogata in iod, fiind utilizata in preparate naturale de dezinfectare sau in pregatirea uneo vopsele naturale pentru par.
Fiind atribuite inca din antichitate sanatatii creierului din pricina formei pe care o au, nucile s-au dovedit a contine nutrienti esentiali pentru sanatatea sistemului nervos, dar si pentru buna functionare a intregului organism.
Nucile contin vitamine, precum:
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
-
Alexandra Chivu
Ghid pentru viitoarele mame: ce analize trebuie să faci înainte de...
Various nuts iphoto@Shutterstock.com
Spune-ti parerea!