Nucile – continut

Coaja nucilor verzi este foarte bogata in iod, fiind utilizata in preparate naturale de dezinfectare sau in pregatirea uneo vopsele naturale pentru par.

Miezul de nuca prezinta de asemenea iod, acesta fiind mai concentrat in coaja subtire ce acopera miezul. Pentru persoanele alergice la nuci, este recomandata ca aceasta coaja sa fie indepartata. In general alergia la nuci este rara, manifestarile sunt usoare, de obicei constau in aparitia unor afte buncale dupa consumul de nuci.

Nucile sunt considerate alimentele creierului

Fiind atribuite inca din antichitate sanatatii creierului din pricina formei pe care o au, nucile s-au dovedit a contine nutrienti esentiali pentru sanatatea sistemului nervos, dar si pentru buna functionare a intregului organism.

Nucile contin vitamine, precum:

    Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, este esentiala pentru frumusetea pielii, dar totodata intervine si in sanatatea ochilor, a mucoaselor, vitamina A avand si efecte anticancerigene. Vitamine din complexul B: vitamina B2, B6, B12, acid folic; Vitamina D vegetala; Vitamina E - un puternic antioxidant solubil gras, indispensabil mentinerii membranelor celulare, aceasta vitamina fiind utila si in mentinerea tineretii pielii, impiedicand procesele de imbatranire din organism si combatand stresul oxidativ;

Various nuts iphoto@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: