Curiozitati “sanatoase” despre oua Oul – contine cele mai bune proteine

Oul contine proteinele de cea mai buna calitate dintre toate alimentele, motiv pentru care oul a devenit alimentul-etalon pentru a compara calitatea proteica din orice alt aliment. Proteinele din ou se numesc de clasa I si participa la procesele de regenerare a organismului, dar si in cele imunitare.

Proteinele se gasesc la nivelul galbenusului, insa pot fi distruse prin preparare termica.

Curiozitati despre ou – cum trebuie sa il consumam?

Prajite, omleta, ochiuri, fierte tari sau moi? Cum ar trebui sa consumam ouale pentru a ne bucura pe deplin de continutul nutritional al acestora?

Ei bine, trebuie sa stiti ca albusul de ou contine o substanta toxica pe care prepararea termica o neutralizeaza, iar galbenusul este bogat in nutrienti pe care temperatura ridicata ii poate distruge.

De aceea oul ar trebui consumat astfel incat albusul sa fie gatit, dar galbenusul moale. Si pentru ca ar fi pacat sa combinati proteinele de o asa buna calitate pe care oul le contine, cu uleiuri procesate sau arse, este de la sine inteles ca NU este recomandat sa prajiti oule (ochiuri sau omleta).

Foto: oua de Paste decor by Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: