Culoarea alimentelor nu este intamplatoare. Alimentele capata culoare in functie de continut. De exemplu fructele si legumele portocalii contin beta-caroten, precursorul vitaminei A ,care este totodata si pigment. In functie de ceea ce contine fiecare aliment, acesta capata o culoare care are si o insemnatate terapeutica.
Alimentele albastre si indigo – cele mai puternice antioxidante din natura
Aceste alimente sunt cele care “pateaza” mainile, hainele, vesela in mov inchis – asa le recunoastem. Unele dintre ele au cloarea indigo inchis, incat sunt considerate car ar fi negre. Cu cat culoarea este mai inchisa, cu atat sunt mai bogate in cel mai puternic antioxidant din natura: resveratrolul.
Cititi si articlul: Alimente negre – magie alba pentru sanatate
Exemple de alimente indigo: afine, fragi, struguri negri, prune, vanata etc.
Alimentele violet – ajuta sistemul digestiv si ficatul
Alimentele violet sunt indicate ca hepatoprotectoare sau in regenerarea ficatului, dar si in protectia tubului digestiv. Ele ajuta in eliminarea stresului si pot trata insomnia, contribuind la obtinerea unui somn de calitate.
Intre aceste alimente enumeram: sfacla rosie, murele, zmeura, ceapa rosie etc.
Citeste si: Ceapa - Beneficii uimitoare pentru sanatate