Setari Cookie-uri

5 Curiozitati fascinante despre hormonii tai!

Hormonii sunt considerati mesageri la distanta in organismul nostru, facand posibila comunicarea intre sistemul nervos si alte tesuturi, precum si reglarea diverselor activitati celulare.

Imunoendocrinologia sau noua optica asupra imunitatii

Imunoendocrinologia este un domeniu nou ce doreste clarificarea interdependentei intre sistemul endocrin si cel imunitar. Punctul de plecare al acestui nou domeniu l-a constituit observarea efectului inhibitor (supresiv mai exact) a corticosteroizilor (hormoni) asupra sistemului limfoid (o parte a sistemului imunitar).

De asemenea s-a observat o legatura intre unele boli autoimune si boli endocrine, ca dovada ca celulele imunitare pot secreta substante “hormon”-like.

curiozitati despre hormoni si glande endocrine, imunitate

Foto @ shutterstock_85654102

Iata deci cat de important este sa incercam sa traim sanatos, sa incercam sa nu zdruncinam aceasta balanta fina a organismului, cu atat de multe interdependente, caci odata “stricata” o veriga, dereglarile merg in lant.

Va invitam astefel sa mergeti anual la analizele de rutina, sa va investigati simptomele care se repeta, chiar si o durere de cap care apare saptamanal, sa nu uitati de stomatolog si sa va interesanti la medicul de familie pentru testele de screening specfice varstei si sexului dumneavoastra.

Citește și:

Bibliografie:

Endocrinologie Clinica - Note de Curs - Editia a III-a, Prof. Dr. M. Coculescu, Editura Medicala, 1998 - Bucuresti

Va Recomandam si articolele:

Dietele nu dau rezultate? 5 Hormoni care te slabesc

Contraceptivele hormonale: Afla raspunsul tuturor intrebarilor tale

Hipotiroidia: Cand glanda tiroida functioneaza deficitar

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.