Setari Cookie-uri

Durerea pelvina, intre mister si patologie

Una din sapte femei sufera de dureri cronice pelvine iar cauza este, de multe ori, un mister. Durerea pelvina afecteaza zonele abdomenului inferior si pelvisului. Poate aparea la fiecare ciclu menstrual sau poate fi prezenta tot timpul.

Una din sapte femei sufera de dureri cronice pelvine iar cauza este, de multe ori, un mister. Durerea pelvina afecteaza zonele abdomenului inferior si pelvisului. Poate aparea la fiecare ciclu menstrual sau poate fi prezenta tot timpul.

De multe ori durerea pelvina reflecta doar funcionarea normala a sistemului genital sau a altor organe. Alteori insa, durerea pelvina poate indica o problema serioasa de sanatate care necesita tratament urgent pe durata mai scurta sau mai lunga de timp.

Durerea pelvina este un simptom frecvent in randul femeilor. Natura si intensitatea ei variaza, iar de multe ori cauza este obscura. Mai mult, in unele cazuri nu se poate evidentia nici o boala.

Poate imbraca mai multe aspecte. Unele femei se plang de crampe in perioada menstruatiei, pentru altele durerea este difuza, greu de localizat. Uneori durerile pelvine pot debuta in timpul miscarilor intestinale sau sub forma mictiunilor dureroase care pot fi insotite de sangerare. Alteori, actul sexual este dureros, motiv pentru care viata sexuala a femeii cu durere pelvina cronica are de suferit. Alaturi de acest aspect, o astfel de persoana poate suferi de o scadere a calitatii vietii prin tulburari de somn, senzatie de oboseala, tulburari psihice precum diferite grade de depresie, in stransa legatura cu durerea cronica.

Durerea pelvina este consecinta unor afectiuni ale organelor din bazin. Disfunctiile organelor aparatului reproducator, ale tractului digestiv sau aparatului urinar sunt cauze de durere pelvina. Pentru ca de cele mai multe ori se gaseste o boala a acestor organe in spatele durerii pelvine, este foarte important consultul medical pentru depistarea cauzei si inlaturarea unei eventuale suspiciuni de cancer. In diagnosticarea afectiunii medicul va avea in vedere urmatoarele posibilitatati:

Cand problema este ginecologica:


Cancerul ovarian, nu este cea mai frecventa cauza de durere pelvina, dar merita amintit primul pentru ca reprezinta o afectiune extrem de grava, cu evolutie fatala daca nu este descoperit la timp. Durerea pelvina din cancerul ovarian este de obicei un simptom tardiv, cand cancerul a invadat organele din jur. Durerea imbraca mai multe forme, mimand alte afectiuni ginecologice sau digestive. Cancerul ovarian este prima posibilitate care trebuie exclusa in diagnosticul durerii pelvine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.