Unele simptome genitale nu releva afectiuni importante, de exemplu o usoara candidoza poate trece de la sine printr-o alimentatie corecta, odihna si igiena intima adecvata. Nici durerile pelvine in cazul ovulatiei nu ar trebui sa alarmeze femeia. Insa cum facem diferenta intre simptomele nesemnificative si cele care ar trebui sa ne trimita la medic?

7 simptome genitale pe care sa nu le ignori Sangerarile vaginale anormale

Sangerarile vaginale anormale, in afara ciclului menstrual, pot sa apara fara a ridica semne de gravitate in cazul anticonceptionalelor. In primele luni de la inceperea protectiei impotriva unei sarcini cu pilule contraceptive este posibil ca femeia sa sangereze intre menstruatii.

De asemenea, in prima jumatate de an de la menarha (prima menstruatie), femeia poate avea ciclu neregulat si uneori sangerari anormale fara a suferi de o patologie genitala.

Sangerarile vaginale anormale ar trebui sa va ridice suspiciuni daca:

    Apar in afara situatiilor de mai sus; Se repeta, nu apar izolat ca unic simptom.

Sangerarile vaginale pot avea multiple cauze, precum:

    Un fibrom uterin; O infectie genitala grava sau o boala cu transmitere sexuala; Inflamatii ale organelor genitale: uterite, anexite; Tulburari hormonale; Sarcina extrauterina – o urgenta medicala.
Durerile abdominale joase (durerile pelvine)

Durerile abdominale joase pot fi normale, fiziologice in cazul ovulatiei. La mijlocul ciclului menstrual aceste dureri pelvine pot fi resimtite in dreapta sau in stanga in functie de ovarul care ovuleaza. Dureaza de la o zi la 3, sunt discrete, cedeaza usor la analgezice uzuale.

Foto: Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: