Setari Cookie-uri

Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

Scopul acestei actiuni este sa sensibilizeze populatia cu privire la acceptarea vaccinului HPV si cresterea increderii in eficienta acestuia, astfel incat, in timp, prin vaccinare, numarul femeilor care dezvolta cancer de col uterin sa scada semnificativ.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, vaccinul anti-HPV este metoda de preventie primara impotriva cancerului de col uterin.

In Romania 6 femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, ceea ce ne situeaza pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de aceasta afectiune. Intre timp, peste 20 de tari din cadrul Uniunii Europene desfasoara in acest moment campanii de vaccinare impotriva HPV, inclusiv Bulgaria si Cehia, cele doua tari lansand astfel de programe in anul 2012.

Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin a fost creata special pentru a rezolva aceste probleme si pentru a creste gradul de constientizare asupra cancerului de col uterin si a modalitatilor prin care poate fi prevenit.

Anul acesta, Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, in Romania, este marcata prin spectacolul de dans contemporan Un Tango Mas, sustinut de Monica Petrica, prim-balerina a Operei Nationale Bucuresti, si Razvan Mazilu, dansator si coregraf. Reprezentatia cu numarul 100 a acestui spectacol, montat sub directia de scena a regizorului Alexandru Dabija, este dedicata in exclusivitate prevenirii cancerului de col uterin in Romania.

Citește și:

Citeste si:

Totul despre Papanicolau - Testul care iti salveaza viata

Analize medicale pe care orice femeie ar trebui sa le faca

10 simptome alarmante pentru cancerul de col uterin

Sursa: comunicatemedicale.ro

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.