Daca da, atunci “sansa” sa ai sau sa dezvolti patologii ale ochilor este foarte mare, de la miopie (cu sau fara astigmatism) pana la patologii precum “boala ochilor uscati”, glaucom, cataracta si asa mai departe. Ai mare grija daca asociezi boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala sau diabet (retinopatie diabetica), caci riscul pentru boli ale ochilor devine mult mai mare in aceasta situatie si consultul oftalmologic se impune anual.

alimente care protejeaza sanatatea ochlor contra: cataracta, glaucom, miopie, ochi uscati, degenerescenta maculara, retinopatie, oboseala oculara si imbunatatesc vederea

alimente care protejeaza sanatatea ochlor contra: cataracta, glaucom, miopie, ochi uscati, degenerescenta maculara, retinopatie, oboseala oculara si imbunatatesc vedereaCum iti poti proteja ochii?

Pentru o buna sanatate a ochilor si o vedere agera ai nevoie:

  • de o dieta adecvata care sa asigure ochiului nutrienti si vitaminele cu care el functioneaza;
  • sa tratezi posibile boli pe care le ai, ca diabet sau boli cardiovasculare;
  • sa efectuezi anual un consult oftalmologic, atat pentru dioptrii, cat si pentru examenul fundului de ochi;
  • sa dormi suficient;
  • sa protejezi ochii in fata ecranelor, a calculatorului si sa nu uiti sa clipesti;
  • sa faci des exercitii pentru ochi;

Alimente pentru sanatatea ochilor si care iti imbunatatesc vederea

Pentru a vedea - in ochi, la nivelul retinei, exista o serie de celule (cu con si cu bastonas) care reusesc sa transforme imaginea vizuala in impuls electric pentru a fi mai apoi transmis si interpretat de aria vizuala din creier (zona occipitala).

Loboda - alimentul detoxifiant si antioxidant al primaverii
alimente care protejeaza sanatatea ochlor contra: cataracta, glaucom, miopie, ochi uscati, degenerescenta maculara, retinopatie, oboseala oculara si imbunatatesc vederea

Pentru ca aceste celule sa functioneze, ele metabolizeaza vitamina A, vitamina al carei precursor este betacarotenul. Este astfel usor de dedus ca toate acele alimente care contin betacaroten (sunt rosii sau portocalii) ne ajuta sa ne imbunatatim vederea si sa ne mentinem sanatatea ochiului.

Foto: Shutterstock.com

Sfatul Oftacare: Pretuieste-ti vederea
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: