Setari Cookie-uri

6 Alimente care iti protejeaza ochii

Obisnuiesti sa stai mult in fata calculatorului sau activitatile tale de zi cu zi implica actiuni in care privesti totul de aproape, precum scrisul, cititul etc? Ori obisnuiesti sa ai activitati care necesita concentrare continua si uiti sa clipesti, cum se intampla de exemplu in cazul condusului?

Daca da, atunci “sansa” sa ai sau sa dezvolti patologii ale ochilor este foarte mare, de la miopie (cu sau fara astigmatism) pana la patologii precum “boala ochilor uscati”, glaucom, cataracta si asa mai departe. Ai mare grija daca asociezi boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala sau diabet (retinopatie diabetica), caci riscul pentru boli ale ochilor devine mult mai mare in aceasta situatie si consultul oftalmologic se impune anual.

alimente care protejeaza sanatatea ochilor

Cum iti poti proteja ochii?

Pentru o buna sanatate a ochilor si o vedere agera ai nevoie:

Alimente pentru sanatatea ochilor si care iti imbunatatesc vederea

Pentru a vedea - in ochi, la nivelul retinei, exista o serie de celule (cu con si cu bastonas) care reusesc sa transforme imaginea vizuala in impuls electric pentru a fi mai apoi transmis si interpretat de aria vizuala din creier (zona occipitala).

alimente care protejeaza sanatatea ochilor

Pentru ca aceste celule sa functioneze, ele metabolizeaza vitamina A, vitamina al carei precursor este betacarotenul. Este astfel usor de dedus ca toate acele alimente care contin betacaroten (sunt rosii sau portocalii) ne ajuta sa ne imbunatatim vederea si sa ne mentinem sanatatea ochiului.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.