Setari Cookie-uri

6 Alimente care iti protejeaza ochii

Obisnuiesti sa stai mult in fata calculatorului sau activitatile tale de zi cu zi implica actiuni in care privesti totul de aproape, precum scrisul, cititul etc? Ori obisnuiesti sa ai activitati care necesita concentrare continua si uiti sa clipesti, cum se intampla de exemplu in cazul condusului?

Daca mananci morcovi, vezi mai bine

Sa stiti ca nu este un mit. Morcovii chiar imbunatatesc vederea! Desigur, nu vor trata bolile ochului si nici nu vor corecta o dioptrie mare, dar va asigura suportul ca procesele implicate in mecanismul vederii sa functioneze optim.

Morcovii imbunatatesc vederea pentru ca au un continut ridicat in betacaroten, precursorul vitaminei A implicata in procesele vederii. Un morcov pe zi va ajuta sa va imbuntatatiti vederea. Nu exagerati cu morcovii chiar daca veti fi poate tentati, pentru ca va puteti intoxica cu betacaroten, situatie in care pielea se coloreaza portocaliu pentru ca betacarotenul este si pigment totodata.

Alte alimente bogate in betacaroten:

  • legume verzi si zarzavat;
  • dovleac;
  • Fructe precum: caise, piersici, mere, charon, portocale, gutuie etc.
  • Ton;
  • Ficat;

Alimente sanatatea ochiului

Alimente care protejeaja sanatatea ochiului contra: degenerescenta maculara, cataracta, raze UV

Luteina este o substanta foarte importanta pentru sanatatea ochiului.

Citește și:

Luteina protejeaza retina impotriva radiatiilor ultraviolete, dar si impotriva degenerescentei maculare si a cataractei.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.