Setari Cookie-uri

Haideti sa sustinem Inima Copiilor - Romania are valori!

Poti face si tu un gest atat de simplu care iti sporeste sanatatea si totodata aduce speranta copiilor cu boli cardiace.

Practica Aikijitsu de la 18 ani si este antrenor de arte martiale. O buna perioada de timp, Paul Dicu a fost consultant tehnic pentru luptatorii din fortele speciale DIAS Constanta. Paul este scafandru voluntar la Delfinariul din Constanta.

Primul contact cu atletismul are loc in 1984, ca pregatire pentru probele fizice de admitere la liceul de marina. Continua sa alerge, pe cont propriu, curse de 5 si 10 km. In 2008 alearga primul maraton, unul informal, parcurgand impreuna cu unul dintre elevii sai distanta intre Constanta si Mangalia. In 2009 alearga la maratoane nationale si internationale.

Pe langa cursele obisnuite de maraton, a participat la:

  • Sahara Marathon / 22 februarie 2010 / Tindouf, Algeria, singurul reprezentant al Romaniei in cursa de 42,195 km
  • Marathon des Sables, 26 edition, 2011 / 3-9 aprilie 2011 / Maroc, unde concurentii au avut de parcurs 243 de km prin nisip in 7 zile. Fiecare concurent poarta in spate rucsacul cu alimentele necesare, un kit de supravietuire si haine. Dintre cei 849 de concurenti care s-au prezentat la start, doar 811 au terminat cursa, iar Paul Dicu s-a clasat pe locul 621.

Paul va participa din nou la Marathon des Sables, 27 edition, in perioada 06-16 aprilie 2012, fiind singurul reprezentant al Romaniei la aceasta cursa.

Citește și:

sustine departamentul de chirurgie pentru copiii cu boli de inima

Paul povesteste: „Am navigat vreo 10 ani, am vazut ceva din lume si eram convins ca aici, in tara noastra, trebuie sa facem, ca daca si noi ne vaitam... Pana prin `95-`96 am fost pe mare. Navigatorii au nostalgia desertului. Cei mai multi dintre navigatori sunt niste romantici. Si asa am fost si eu. M-am intors crezand ca eu trebuie sa construiesc aici.

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.