Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre negi si tratamentul acestora

Veruca este o excrescenta inofensiva pe piele. Cel mai des se intalnesc pe maini si labele picioarelor, dar pot aparea pe orice zona a corpului. Verucile seamana putin cu conopida. Aproximativ 50% dispar in doi ani, fara sa necesite tratament. Cu toate acestea, sunt extrem de contagioase si, pentru a preveni raspandirea lor, ar trebui sa le tratati imediat si sa evitati contactul direct al pielii cu o alta veruca. Deseori, verucile reapar.

Verucile apar mai des pe timpul verii, din cauza contactului prelungit din timpul activitatilor cum ar fi inotul sau al taberelor de vara.

4.2 Diferite tipuri de veruci

Cele mai des intalnite tipuri de veruci sunt verucile vulgare si verucile plantare. Verucile vulgare apar de obicei pe degete, palme, brate si picioare. Verucile plantare sunt localizate de obicei pe talpile picioarelor.

2.1 Verucile vulgare (sau verruca vulgaris)

Verucile vulgare sunt excrescente de tesut ingrosat, nedureroase si benigne. Arata de obicei ca niste umflaturi cu suprafata dura, forma lor aducand foarte mult cu cea de conopida. Verucile vulgare pot avea forma rotunda sau neregulata, pot fi plate sau in relief si pot ajunge la dimensiunile unui bob de mazare. Culoarea lor poate varia de la alb, la gri sau maron. Verucile vulgare se formeaza de obicei in jurul unghiilor, pe degete si palme, dar pot fi intalnite si in zona genunchilor sau pe fata, de obicei acolo unde suprafata pielii a fost anterior zgariata.
(vezi imagini pe site-ul web)

Citește și:

2.2 Verucile plantare (sau verruca plantaris)

Negii de pe picioare sau negii plantari se mai numesc si veruci. Se formeaza doar pe talpile picioarelor. Sunt foarte moi si pot fi identificati numai ca formatiuni care intrerup tiparul obisnuit al pielii. Pot avea un aspect dur, pot avea forma unei umflaturi, pot fi porosi, compacti sau pot avea un aspect solzos. Pot fi maron sau gri (cu o zona mai intunecata in centru). Daca nu sunt tratati pot capata un aspect neplacut si de cele mai multe ori devin durerosi. De obicei au dimensiuni mai mari decat verucile vulgare si sunt mai plati din cauza presiunii aplicate pe talpa piciorului in timpul mersului. De cele mai multe ori se formeaza sub punctele de presiune, cum ar fi calcaiele sau pernitele degetelor de la picioare. Daca priviti cu atentie, veti observa pe suprafata verucii plantare mici punctulete negre. Acestea nu sunt, asa cum crede majoritatea oamenilor, radacinile verucii. Punctele negre sunt cauzate de sangerarea verucii in timpul sprijinului pe ea sau in urma presiunii exercitate la mers.
(vezi imagini pe site-ul web)

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.