Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre negi si tratamentul acestora

Veruca este o excrescenta inofensiva pe piele. Cel mai des se intalnesc pe maini si labele picioarelor, dar pot aparea pe orice zona a corpului. Verucile seamana putin cu conopida. Aproximativ 50% dispar in doi ani, fara sa necesite tratament. Cu toate acestea, sunt extrem de contagioase si, pentru a preveni raspandirea lor, ar trebui sa le tratati imediat si sa evitati contactul direct al pielii cu o alta veruca. Deseori, verucile reapar.

3.2 Reapar verucile?
De cele mai multe ori, tratamentul verucilor de pe suprafata pielii este eficient si ele dispar pentru totdeauna. Sistemul imunitar al corpului se poate debarasa de orice mici fragmente de veruci ramase dupa tratament.

3.3 Tratament medical
Daca nu sunteti siguri ca ceea ce aveti este o veruca sau daca tratamentele aplicate acasa conform prospectului nu dau rezultate, este recomandata vizita la medic.

Crioterapia: Tehnica de crioterapie sau inghetarea verucilor presupune aplicarea de nitrogen lichid la o temperatura de minus 91 de grade Celsius. Una dintre conceptiile gresite pe care le au oamenii despre acest tratament este ca veruca este inghetata sau arsa instantaneu. Acest lucru nu este adevarat. Tratamentul patrunde incet prin piele si se formeaza o basica care acopera veruca. Tesutul mort va cadea dupa aproximativ o saptamana.

Citește și:

Procesul poate genera un usor disconfort, dar este unul dintre cele mai eficiente tratamente. Nu lasa nici un fel de cicatrice si nu exista nici un fel de pericol de raspandire a virusului. Mai mult, are un beneficiu suplimentar de a “ameti” virusul. Astfel, crioterapia a devenit procedeul medical standard de indepartare a verucilor. Verucile de dimensiuni mai mari pot necesita mai multe tratamente, cu o perioada de pauza intre ele de trei sau patru saptamani.

Extirparea verucii: Extirparea chirurgicala a verucilor are o rata foarte buna de succes. Procedura genereaza disconfort si dureaza cateva saptamani ca zona sa se vindece complet. Riscurile asociate cu indepartarea chirurgicala a verucilor sunt posibilitatea unei infectii sau formarea unei cicatrice.

Arderea sau electrocauterizarea: Electrocauterizarea este procesul de distrugere a tesutului cu ajutorul electricitatii. Pentru distrugerea tesutului afectat se foloseste o sonda micuta prin care circula curent electric. Arderea verucilor este in cele mai multe cazuri eficienta, dar lasa cicatrice.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.