Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre negi si tratamentul acestora

Veruca este o excrescenta inofensiva pe piele. Cel mai des se intalnesc pe maini si labele picioarelor, dar pot aparea pe orice zona a corpului. Verucile seamana putin cu conopida. Aproximativ 50% dispar in doi ani, fara sa necesite tratament. Cu toate acestea, sunt extrem de contagioase si, pentru a preveni raspandirea lor, ar trebui sa le tratati imediat si sa evitati contactul direct al pielii cu o alta veruca. Deseori, verucile reapar.

Laserul: Operatiile cu laserul folosesc o raza de lumina intensa pentru a arde si distruge tesutul verucii. Poate fi folosit un anestezic local sau general. Operatiile cu laser se iau de obicei in calcul cand verucile sunt mari ca dimensiuni sau intinse pe portiuni extinse de piele. In mod normal, operatiile cu laser nu cauzeaza cicatrice. Rana va fi dureroasa timp de cateva zile dupa operatia cu laser. Exista un usor risc de infectie asociat cu operatiile cu laser.

Aplicarea de cantaridina: In cazul acestui tratament, medicul aplica substanta chimica pe veruca. Durerea, nu foarte intensa, si basica care se va forma vor dura intre trei si opt ore dupa terminarea tratamentului. La urmatoarea vizita la doctor, acesta va indeparta tesutul mort al verucii.

3.4 Tratamentele fara prescriptie medicala care se gasesc in farmacii

Acidul salicilic: Exista o foarte mare varietate de creme, geluri, lotiuni si plasturi disponibile in farmacii. Majoritatea dintre ele au, ca ingredient principal activ, acidul salicilic. Acidul salicilic functioneaza prin distrugerea pielii ingrosate care formeaza veruca, care poate fi apoi indepartata prin frecarea cu o piatra ponce sau o pila. Alte substante chimice, cum ar fi formaldehida sau glutaraldehida, functioneaza similar. Cu toate acestea, deseori substantele chimice pot afecta si pielea sanatoasa. Astfel, devine foarte important sa se protejeze zona care inconjoara veruca. Pentru a obtine rezultate bune, substanta chimica trebuie aplicata in fiecare zi si pielea moarta trebuie frecata o data pe saptamana cu o piatra ponce sau o pila. Acest tratament poate dura saptamani bune, chiar luni.

Citește și:

Crioterapia: Aceasta metoda de inghetare folosita cu succes de medici este acum disponibila si in farmacii. Procedeul inovator distruge complet verucile vulgare si verucile plantare, fara nici un fel de pericol, usor, la domiciliu, intr-un singur tratament. Tratamentul este din ce in ce mai popular.

Printre tratamentele fara prescriptie medicala disponibile in farmacii, folosite pe o scara nu asa de larga, se mai numara “Banda adeziva”, care se aplica peste veruca, iritand-o pe aceasta si pielea din jurul ei si facand ca anticorpii sa lupte pentru a o vindeca. Creionul cu nitrat de argint se foloseste pentru arderea verucilor.

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.