Setari Cookie-uri

Alerta: 14 Semne ca esti anemica!

Anemia este de mai multe tipuri. Ca semne si simptome pentru anemie trebuie sa cunoasteti ca fiind: lesin, oboseala, tulburari de vedere, durere de cap, dureri abdominale, tiuitul urechilor, pofta de mancare scazuta, palpitatii, tahicardie, tensiune mica, paloare, icter etc.

  • Boli care afecteaza absorbtia intestinala, rezultand malnutritie si deci si absorbtia deficitara a fierului;
  • Carenta de vitamina C – vitamina care schimba valenta fierului in stomac astfel incat fierul sa poata fi absorbit la nivel intestinal. Consumati mai multe fructe si legume crude.

14 Semne si simptome ale anemiei

Semne anemie: oboseala

In afara semnelor locale care pot exista ca si cauze declansatoare, anemia prezinta semne si simptome comune indiferent de tipul acesteia prin manifestarea comuna in toate cazurile: insuficienta aportului de oxigen la celule.

Oboseala

Oboseala este de obicei primul simptom pe care pacientii care sufera de anemie il observa. Ei se simt apatici, obosesc atat psihic, cat si fizic la urcarea a catorva scari sau la activitati obisnuite pe care alta data nici nu le simteau dificultatea.

Anemia poate da pofta exagerata de alimente sau non-aliente cu mirosuri puternice sau miros de fier

Citește și:

Persoanele anemice pot avea o pofta exagerata de menta, de alune, chiar si de gheata sau hartie. S-a raportat si pofta de argila in cazul anemicilor – pot prezenta deci pofte ciudate fara a suferi de o boala anume (sindromul Pica).

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.