Setari Cookie-uri

Alerta: 14 Semne ca esti anemica!

Anemia este de mai multe tipuri. Ca semne si simptome pentru anemie trebuie sa cunoasteti ca fiind: lesin, oboseala, tulburari de vedere, durere de cap, dureri abdominale, tiuitul urechilor, pofta de mancare scazuta, palpitatii, tahicardie, tensiune mica, paloare, icter etc.

Dureri de torace sau dureri abdominale

dureri abdominale

Persoanele anemice pot acuza dureri abdominale (in special dupa masa, dar si in afara mesei daca au de exemplu un ulcer), dar si dureri toracice. La efort brusc, fie si mic (de exemplu urcarea unui etaj pe scari) pacientii pot simti dureri abdominale taioase, in stanga sau in dreapta abdomenului, imediat sub coaste, dureri date de contractia capsulei splinei sau ficatului (organe numite “rezervoare” de sange) pentru a “stoarce” depozitele sanguine din aceste organe. Durerea cedeaza la repaus.

Anemia duce la alterarea parului si unghiilor

Anemia, prin aportul insuficient de oxigen, duce la alterarea functiilor unor organe, in special cele la care nutrientii si oxigenul sunt cedati mai tarziu (deci nu organele vitale). Astfel unghiile, parul, dar si pielea au de suferit. Pielea devine mai aspra, uscata in ciuda folosirii cremelor, se descuameaza, unghiile sunt fragile, se rup usor si cresc greu. De asemenea parul este fragil, se subtiaza, se rupe repede si cade excesiv.

Citește și:

Pierderea apetitului ca semn al anemiei

Anemia duce la o scadere a tonusului tuturor organelor, printre care si cele ale sistemului digestiv. Persoanele anemice isi pierd pofta de mancare, ceea ce duce evident la scaderea in greutate.

pierderea apetitului

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.