Setari Cookie-uri

Alerta: 14 Semne ca esti anemica!

Anemia este de mai multe tipuri. Ca semne si simptome pentru anemie trebuie sa cunoasteti ca fiind: lesin, oboseala, tulburari de vedere, durere de cap, dureri abdominale, tiuitul urechilor, pofta de mancare scazuta, palpitatii, tahicardie, tensiune mica, paloare, icter etc.

Anemia poate fi banuita in cazul maririi splinei

De obicei marirea splinei duce la anemie si nu invers, anemia la marirea splinei. In toate afectiunile care se caracterizeaza si prin marirea splinei trebuie sa preconizam anemia si sa incercam sa o tratam preventiv sau cat mai repede daca deja s-a instalat.

Lesinul – semn al anemiei

Lesinul sau lipotimia este acea stare in care pacientul ameteste atat de tare incat nu mai poate sta in picioare, prezinta tulburari de vedere, auditive, durere de cap posibila, dar nu isi pierde complet starea de constienta.

Atunci cand pacientul isi pierde complet starea de constienta se numeste sincopa si de obicei cauzele sincopei sunt mult ai grave decat cele ale lipotimiei. In anemie persoana poate prezenta lipotimie, dar lipotimia poate sa apara si in alte situatii, nefiind specifica anemiei.

Citește și:

Anemia duce la slabire

anemia duce la slabire
Scaderea in greutate poate fi semn de suspiciune pentru anemie, mai ales la copii. La adult insa o scadere in greutate fara motive clare preexistente ridica suspiciuni de mai multe boli, inclusiv de cancer. In tot cazul, analizele de sange si alte investigatii suplimentare elucideaza cauza, dar si prezenta anemiei care poate exista asociata unor afectiuni.

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.