Insa Masa de Paste este plina cu bunatati pe care nu le-ati consumat de ceva vreme di de care va este foarte pofta! Mai mult decat atat, in jurul mesei aveti toate persoanele dragi si multe teme de discutat, asdara e vreme multa si pentru mancare. Iata cum intreaga atmosfera de Paste va indeamna la excese alimentare si hidrice, ceea ce va poate conferi diverse tulburari de digestie si manifestari gastrointestinale: indigestie, greata, voma, dureri de cap, balonare, diaree, crize biliare (crize de fiere) etc.
Pentru ca preparatele traditionale de Pasti sa nu “iti pice greu” la stomac este indicat sa consumi 60% preparate vegetale si 40 % preparate “de dulce”. Cu alte cuvinte la o friptura de miel asortati o salata dubla. Indicat este sa incepeti masa de Paste cu un antreu vegetal, astfel incat sa va deshideti digestia cu alimente “usoare”.
Ciorba de la fiecare masa are rolul de a dilua sucurile gastrice si de a tampona aciditatea acestora, functionand adesea ca un “pansament” pentru stomac.
Este indicat sa consumati ciorba/supa la fiecare masa, avand grija sa fie incalzita usor. Evitati consumul alimentelor reci sau foarte fierbinti.
Spune-ti parerea!