Setari Cookie-uri

Mineralul bunei dispozitii: 8 Beneficii ale magneziului in organism

Magneziul este un mineral esential pentru sanatatea noastra, fiind considerat si mineralul antistres. Magneziul se gaseste atat extracelular cat si intracelular si este considerat al patrulea cel mai important mineral din organism.

magneziu beneficii

Magneziul este raspunzator pentru sute de reactii enzimatice, pentru mentinerea echilibrului unor celule, pentru intiterea unor procese specifice in unele celule cum se intampla de exemplu in privinta contractiei muschiului inimii, magneziul participa si in cadrul unor procese nervoase si de asemenea se pare ca magneziul este implicat si in unele mecanisme anticanceroase.

8 Beneficii ale magneziului pentru sanatate

Magneziul mentine inima sanatoasa

Magneziul este implicat in mentinerea sanatatii inimii. De altfel, inima este sensibila la dezechilibrele electrochimice si minerale pentru ca depinde de acestea. Magneziul ajuta la initierea contractiei muschiului inimii – miocardul – despre care se stie ca prezinta si automatism. Carenta (lipsa) de magneziu in organism influenteaza bataile inimii si predispune la afectiuni cardiace.

Citește și:

magneziul previne bolile de inima

Magneziul este necesar pentru muschi

Muschii sunt de asemenea organe care au nevoie de magneziu pentru a functiona optim. Muschii nostri sunt inervati atat de fibre nervoase ce ne ajuta sa controlam zona de miscari voluntare, cat si de fibre nervoase care controleaza involuntar tonusul muscular.

De asemenea muschii sunt implicati si intr-o serie de reflexe simple sau complexe. De exemplu ati observat cand v-ati impiedicat vreodata de exemplu ca intai s-a redresat corpul, apoi dumneavoastra ati constientizat ca v-ati impiedicat? Pentru functionarea acestor mecanisme complexe muschii au nevoie si de magneziu.

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.