Setari Cookie-uri

Mineralul bunei dispozitii: 8 Beneficii ale magneziului in organism

Magneziul este un mineral esential pentru sanatatea noastra, fiind considerat si mineralul antistres. Magneziul se gaseste atat extracelular cat si intracelular si este considerat al patrulea cel mai important mineral din organism.

Magneziul are si rol antioxidant

Magneziul intrevine in procese de reglare a pH-ului sanguin, reducand radicalii liberi si stresul oxidativ. De asemenea stresul oxidativ este recunoscut ca un factor important in declansarea aterosclerozei.

magneziul previne retentia de apa

Magneziul scade retentia de apa

Unele persoane retin apa in exces – edemele sau retentia de apa in tesuturi. Aceste edeme pot afecta in timp zonele unde apar. Aportul adecvat de magneziu poate ajuta in privinta scaderii retentiei de apa.

Depresia, combatuta de magneziu

magneziul combate depresia

Depresia este considerata una din bolile secolului, alaturi de cancer, diabet si obezitate. Depresia apare pe fondul unui stil de viata inadecvat, incepand cu stilul alimentar si culminand cu odihna, lipsa sportului si chiar anturajul.

Depresia este o boala in sine iar tratamentul poate fi destul de agresiv. Mai mult decat atat, depresia duce si la comportamentul suicidal. Magneziul previne depresia si totodata ajuta si in tratarea acesteia.

Citește și:

Magneziul este un sedativ natural

Magneziu ajuta la scaderea durerilor musculare, durerilor de spate, scaderea crampelor musculare (inclusiv a celor nocturne), relaxand muschii si reducand stresul.

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.