Setari Cookie-uri

Cum sa te mentii sanatos in concediu

Vacanta ne prinde de cele mai multe ori cu o multime de proiecte de finalizat, deadline-uri, examene si intalniri, iar dupa o astfel de perioada extrem de incarcata, un concediu, fie el si mai scurt, este mai mult decat binemeritat.

II. Si parul are nevoie de produse cu SPF!

ingrijirea parului in concediu

Caldura si razele UV ale soarelui va pot lasa parul uscat, fara volum si cu varfurile despicate. De aceea trebuie sa stiti sa il protejati, la fel cum faceti cu pielea voastra.

Cumparati o palarie buna – eficienta inaintea modei!
Desi se poarta palariile de paie stil Panama, acestea nu sunt practice atunci cand dorim sa ne protejam de razele soarelui. Cumparati o palarie de paie, care permite parului sa “respire” si care sa aiba boruri largi.

Balsamul de par – bariera impotriva razelor soarelui!
Puteti alege fie un balsam standard, fie puteti sa folositi ulei de cocos. Cel de-al doilea este un ulei foarte hidratant si protejeaza parul in profunzime.

Folositi produse de par cu factor de protectie solara!
Multe produse de stilizare au factori de protectie, insa contin si alcool, care usuca firul de par. Exista insa produse pentru par care au doar factor de protectie, nu si alcool. Ele sunt cele mai recomandate pentru zilele calde de vara.

Citește și:

III. Protejati-va ochii de radiatiile UV!

Radiatia UV poate cauza rani pe suprafata oculara sau cornee. Desi ochii tai sunt expusi mai tot anul,vara apare adevaratul pericol. Infectiile, alergiile, sindromul ochiului uscat dar si durerile oculare pot fi cauzate de soare sau vant.
Ochelarii sunt esentiali pentru protectia importiva razelor soarelui. Absolut toti, de la bunici la copii trebuie sa aiba o pereche buna de ochelari cu protectie UV.
Lacrimile artificiale ajuta ochii sa fie in permanenta umezi si amelioreaza durerea oculara. Acestea nu trebuie sa lipseasca din bagajul pentru vacanta.

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.