Setari Cookie-uri

23 Curiozitati fascinante despre corpul uman

Organismul nostru nu conteneste sa ne uimeasca. Cu fiecare cercetare se observa o capacitate fantastica de adaptare si reactie a organismului, dar si schimbari care uimesc cercetatorii si lumea intreaga.

Zambeste!

Pentru a te incrunta folosesti 43 de muschi, dar pentru a zambi numai 17! Persoanele optimiste se incurnta mai rar. Asadar cei care zambesc des si gandesc pozitiv au mai putine riduri si deci par mai tineri.

Caderea parului

Specialistii dermatologi sustin ca este normal ca la o spalare sa ne cada aproximativ 100 de fire de par. Caderea parului la barbati este mai putin vizibila pentru ca au firul mai scurt si adesea nu se observa.

curiozitati despre corpul uman
O informatie pentru parinti

Creierul uman creste ca numar de celule nervoase pana la aproximativ 5 ani, iar in prima luna de viata sinapsele din creierul unui bebelus se dubleaza. Asadar specialistii indeamna parintii sa isi stimuleze copiii inca din viata intrauterina prin muzica, dar si dupa nastere prin jocuri si exercitii specifice varstei.

Tot despre cerier

Creierul uman genereaza intr-o zi mai multe impulsuri electrice decat toate telefoanele din lume in acelasi interval de timp.

Citește și:

Capacitatea fascinanta a creierului uman

Celulele care alcatuiesc creierul uman pot stoca de pana la 5 ori mai multa informatie decat cuprinde toata Enciclopedia Britanica. Asadar nu va feriti sa invatati tot mai mult.

Foto: Depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.