Setari Cookie-uri

23 Curiozitati fascinante despre corpul uman

Organismul nostru nu conteneste sa ne uimeasca. Cu fiecare cercetare se observa o capacitate fantastica de adaptare si reactie a organismului, dar si schimbari care uimesc cercetatorii si lumea intreaga.

Iata cateva din cele mai interesante informatii cu privire la corpul nostru.

23 Curiozitati despre corpul uman

Ce au descoperit stomatologii despre pozitia dintilor

Se pare ca dintii nostri au pozitie verticala pentru ca muscam alimentele. Studiile stomatologice au dmeonstrat ca dintii tind sa caute opozite, astfel ca daca nu am musca alimentele acestia ar tinde sa se aplatizeze. Mai mult decat atat atunci cand un dinte lipseste, ceilalti dinti de pe arcada dentara incearca sa cuprinda locul lipsa distantandu-se. Distantele nou formate se numesc treme. Apoi dintele opozant tinde de asemenea sa inchida locul gol. De exemplu daca o masea de jos este scoasa, cea de deasupra acesteia coboara. Toate aceste motive determina un chirurg stomatoog sa atraga atentia asupra grabirii unui implant dentar dupa scoaterea unui dinte definitiv.

Citește și:

curiozitati despre corpul uman

Craniul omului creste pana la 45 de ani

Craniul omunului continua sa isi modifice forma pana la 45 de ani. Dupa aproximativ 20 de ani, atunci cand cresterea in lungime se incheie, craniul creste prin ingrosarea oaselor acestuia.

Iti recomandam si:

8 CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le stii!

Descopera cele 12 Functii primordiale ale emisferelor tale cerebrale

Oasele adultului nu mai cresc in lungime, dar se pot lati

Cresterea in lungime este asigurata la copil si adolescent de cartilajele de crestere care se osifica la adult. Insa oasele pot creste in continuare in latime. Atentie insa, exista boli care determina aceasta crestere, cum este acromegalia – o boala endocrinologica. In acest caz oasele corpului se latesc, modificarile fiind vizibile in special la nivelul fetei (mandibula si maxilar latite cu distantarea dintilor), mainilor (palme late, inele care raman mici) si picior (se schimba numarul la pantof).

Citește și:

Persoanele obeze au mai putina apa in organism

Tesutul gras este slab vascularizat si nu contine la fel de multa apa precum muschiul de exemplu. Astfel ca o persoana obeza poate avea sub 50% apa in organism, pe cand o persoana cu greutate normala are aproximativ 70% apa in organism. Mai mult decat atat, tesutul muscular este mai greu decat cel gras. Iata un motiv pentru care barbatii au corpul mai greu, dar si consuma mai multa mancare (muschii consuma multe calorii).

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.