Setari Cookie-uri

23 Curiozitati fascinante despre corpul uman

Organismul nostru nu conteneste sa ne uimeasca. Cu fiecare cercetare se observa o capacitate fantastica de adaptare si reactie a organismului, dar si schimbari care uimesc cercetatorii si lumea intreaga.

Cati muschi folosesti sa stai in picioare?

Corpul utilizeaza 300 muschi pentru a tine corpul in pozitie bipeda - muschii posturali. De asemenea corpul nostru foloseste activ 200 de muschi pentru un singur pas. Prin urmare mergeti mult, faceti un obicei din plimbari si va veti mentine silueta. Specialisii sustin ca cele mai multe calorii se ard daca mergeti rapid.

Somnul postprandial

Dupa masa ne este somn – un procent mare din sangele circulant iriga organele digestive pentru a absorbi nutrientii. Asadar circulatia cerebrala scade usor, motiv pentru care suntem somnorosi.

curiozitati despre corpul uman Pigmentul pielii si protectia la soare

Pigmentul pielii, melanina, nu a fost creat de natura in sens estetic, ci in sens de protectie. Acest pigment ne apara de efectele nocive ale soarelui. Asa se explica de ce persoanele care stau la Ecuator au pielea neagra, iar cele din tarile nordice pielea alba.

Citește și:

Automatismul inimii

Inima continua sa bata dupa ce este scoasa din corp. Aceasta pentru ca in muschii inimii exista un sistem specializat care ii confera automatism. Nu ne putem opri inima in mod voluntar, asa cum facem cu respiratia.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.