"Boala Parkinson este o boala neurologica progresiva care implica diminuarea numarului de neuroni, iar principalele simptome asociate sunt: tremor, incetinirea miscarilor, rigiditate si afectarea echilibrului. Daca pâna acum studiile s-au axat in special pe efectul consumului de alcool in relatie cu aparitia acestei boli, cercetatorii americani s-au concentrat asupra berii, o bautura complexa, cu ingrediente naturale.
Acest studiu pune intr-adevar in evidenta unul dintre beneficiile pe care consumul de bere il poate avea in prevenirea instalarii bolii Parkinson insa ce nu trebuie sa uitam este faptul ca efectul benefic al berii se poate face simtit doar in cazul in care este consumata in cantitati moderate", afirma Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutriţie.
O posibila explicatie a rolului pe care berea il poate avea in prevenirea aparitiei bolii Parkinson tine de ingredientele sale naturale. Berea contine o cantitate mare de purina care poate lucra sinergic cu etanolul pentru a mari nivelul de acid uric rezultat din metabolism. Acidul uric are un puternic rol antioxidant iar o cantitate mai mare de urat plasmatic este direct proportionala cu reducerea riscului de aparitie a bolii Parkinson. Mai mult, are un rol in influentarea progresiei clinice in rândul pacientilor afectati de boala, evolutia acesteia devenind mai lenta.
Foto@iStock
Spune-ti parerea!