Setari Cookie-uri

Sindromul COLONULUI IRITABIL: 10 Alimente care il pot declansa

Sindromul colonulu iritabil este astazi o afectiune atat de frecventa in special in mediul urban, incat in tarile occidentale se considera ca 1 din 10 persoane sufea de aceasta tulburare.

Sindromul colonului iritabil nu reprezinta tocmai o boala, ci mai degraba o suma de simptome si neplaceri acuzate de persoana suferinda.

alimente si dieta sau regim in colon iritabil + analize in colon iritabil

Sindromul colonului iritabil – factori de risc

Printre factorii incriminati in producerea colonului iritabil regasim:
- alimentatia saraca in fructe si legume proaspete;
- sedentarsimul;
- stresul – se pare ca aceasta tulburare este legata atat de factori alimentari, cat si psihologici;
- depresia si alte tulburari psihice;
- perioadele de suprasolicitare fizica sau psihica;
- tulburarile emotionale, socurile emotionale;
- unele infectii digestive pot crea o “sensibilitate” a colonului, aceste infectii precedand adesea aparitia simptomelor de colon iritabil (diareea, gastroenteritele etc.)
- afectiunile congenitale ale colonului (megacolon, dolicocolon);
- alimente contaminate;
- mediu poluat;
- unele intolerante alimentare (de exemplu intoleranta la lactoza, la gluten etc.);
- tulburari nervoase si neurovegetative etc.

Citește și:

Cum stiti daca suferiti de colon iritabil?

In primul rand simptomatologia ghideaza medicul catre diagnosticul de colon iritabil, insa nu este suficienta pentru a pune cu certitudine diagnosticul acestei tulburari.

Foto@Shuttesrtock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.